120 bildrutor per sekund i årets smarta OLED-apparater från LG

3

Årets nya OLED-TV-apparater från LG är presenterade och det med rekordhöga bildfrekvenser samt stöd för röststyrning med Google och Alexa.

LG har sedan fjolåret fått tuff konkurrens på OLED-marknaden när tillverkare som Philips och Sony kastat sig in i segmentet. Det är samtidigt inte bara själva panelen i en OLED-TV som är viktig och under CES 2018 presenterar LG sina egna nyheter för årets OLED-modeller.

Förutom en uppdaterad bildpanel har 2018-års modeller fått en rejält mycket kraftfullare bildprocessor, Alpha 9. Åtminstone i C, E och W-modellerna då B-serien får nöja sig med den något mindre kraftfulla A7-processorn.

Kommer med stöd för smarta röstassistenter

De i övrigt stora nyheterna är smarta hem-plattformen ThinQ. Här har LG meddelat att man inte kommer att försöka låsa in tillverkare till en enda plattform utan satsar även på icke proprietära tekniker. Detta bland annat genom att integrera Google Assistant direkt i sina nya OLED-TV-apparater samt att ge stöd för röststyrning även med Amazon Alexa. För detta krävs dock en extra Alexa-assistent medan Google Assistant är integrerat direkt i fjärrkontrollen.

Hög bildfrekvens men bara i internt material

Förutom att berätta för din TV vilken serie du vill se på Netflix kan LG:s nya OLED-apparater spela material i extra hög bildfrekvens. LG är först på marknaden med stöd för HFR (High Frame Rate) i en TV och utlovar upp till 120 bilder per sekund i sina nya TV-apparater.

Detta täcker dock enbart integrerade tjänster och applikationer då det idag inte finns någon färdig fysisk HDMI-standard för att leverera 4K-upplösning vid 120 Hertz.

LG kommer att börja sälja 2018 års modeller under slutet av andra kvartalet, prissättning en är fortfarande inte bekräftad.Presenteras i samarbete med:

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

 

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Morkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Då 120hz när man ska kolla på film ofta är overkill, finns inte mycket till material som är inspelat med den frame raten. För att den ska vara aktuell för någon som verkligen vill spela i 120hz måste TV.n komma under 8,3MS input lag vilket jag tvåvlar på att denna TV kommer att göra. Så varför sådant fuzz om 120hz? Känns som TV branschen återigen börjar pusha allt för att få höga tal att skriva i marknadsföringsmaterialet istället för att göra utrustning som faktiskt blir bra att använda.

Medlem
Andreas Paulsson

Det är mer än FPS-gamers som gillar smooth sailing Morkul. ^^ Fast, det är nog bättre att vänta till det att HDMI-standarden är satt.

Att gamea DOS2 i höga FPS är riktigt najs när man scrollar screenen. Natt-och-dag-skillnad mot 60. Men det var som efter man testat Razers nya mobil med 120 Hz – typ gif other phones 120 Hz now plx!

Morkul
Medlem
Morkul

Du missar lite av poängen:
Om du har en n skärm som har 20ms input lag så så finns det ingen anledning till att ha mer än 50FPS. Övriga frames blir bara frustrerande så det händer saker som du inte kan köra någonting åt för att du har så hög lag. När väl din kommandon kommer från mus eller kontroller så är det helt enkelt försent.