Small preview image

Pektekniken är utan tvekan inne i sin storhetstid och när det nu samlats data från fjolårets displayförsäljning visar det sig att man totalt skeppade 606 miljoner skärmar med så kallad pekteknik. Inte helt oväntat är det mobiltelefonmarknaden som slukar merparten av skärmarna med 375 miljoner sålda enheter, medan den resistiva pektekniken är mest populär och fanns på 50% av alla skeppade pekskärmar. Men konkurrensen från den dyrare kapacitiva pektekniken ökar.



Projicerad kapacitiv pekteknik hittades på 31% av de skeppade pekskärmarna och används bland annat i Apples produkter som iPhone och iPod Touch, men även blivit populär bland andra smartphonetillverkare.


Redan under 2010 väntas projicerad kapacitiv pekteknik gå om den resistiva motsvarigheten, i alla fall sett till omsättning.



Medan den mobila marknaden under 2009 stod för merparten av den ökade efterfrågan, försäljningen ökade 29% från 2008, ser man nu hur andra produktkategorier som allt-i-ett datorer och tablets får allt större inverkan på tillväxten.


Källa: DisplaySearch

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid