AMD kommer som bekant att sjösätta sin nya Bulldozer-arkitektur under andra kvartalet 2011. Med sina Zambezi-processorer kommer även en ny plattform, Socket AM3+. Hjärtat i de nya moderkorten kommer att vara tillverkarens nya 9-serie av styrkretsar, en familj som det nu dykt upp mer information kring.

I dagsläget planerar AMD fyra olika storkretsar för desktopmarknaden och produktnamnen blir liknande de vi ser på marknaden redan idag. AMD 990FX, AMD 990X och AMD 970 är de tre nordbryggor som skeppas utan integrerad grafikdel. Medan AMD även satsar på en integrerad lösning med AMD 980G där vi hittar en DirectX 10.1 kapabel grafikdel klockad till 560 MHz. Gemensamt för de fyra nordbryggorna är stöd för HyperTransport 3.0, AMD IOMMU samt PCI Express 2.0.

mj4ht
NAoTO
mj4ht

Mer av ny funktionalitet hittar vi annars i de tidigare nämnda sydbryggorna SB950 samt SB920 där AMD bland annat tryckt in sex SATA 6,0 Gbps portar och 14 USD 2.0 portar. Toppmodellen SB950 stödjer även RAID 5, två exra PCI Express 2.0 kanaler samt FIS-based switching för en effektivare lagringskontroller.

Som väntat avslöjar de nu läckta produktplanerna att AMD:s nya styrkretsar dyker upp på marknaden i början av andra kvartalet 2011, tillsammans med de nya Bulldozer-processorerna.

VIQl3

WAYDU

fYxhR

Källa: AMD Zone

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
TempelAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Det man saknar är ju USB 3.0 native och PCIe x4 på 980G. Annars ser det nice ut.

Tempel
Medlem
Tempel

Absolut och det håller ned priset bra på deras moderkort att deras chipset redan har allt utom USB3 native. Dock saknar jag fler x4 på moderkort. Det är x16 eller x1 och det finns trots allt en del instickskort som skulle dra nytta av x4 istället för x1