AMD har nu efter hårda påtryckningar från communityn släppt en ny uppdaterad drivrutin som möjliggör aktivering av kantutjämning i StarCraft II. Med ATI Catalyst 10.7a kan användare påtvinga kantutjämning genom Catalyst Control Center.

Blizzard valde att inte aktivera stöd för kantutjämning i grafikmotorn för StarCraft II och lämnade därmed över bollen till grafikkortstillverkarna för att aktivera denna funktion. AMD var från början tydliga med att man inte ville aktivera stöd för påtvingad kantutjämning, helt enkelt för att prestandaförlusten var orimligt hög.

NVIDIA däremot plockade upp bollen och lät sina användare aktivera kantutjämning genom sina drivrutiner, även om prestandaförlusten som väntat var hög.

Nu har alltså AMD, bara några dagar efter lanseringen av StarCraft II, krupit till korset och släppt en drivrutin som både aktiverar stöd för kantutjämning samt ökar prestandan för användare med Eyefinity-konfigurationer och Quad ATI CrossFireX.

De första rapporterna runt om på Internet talar om kraftiga prestandaförluster med kantutjämning aktiverat i Catalyst 10.7a. Prestandaförluster på allt mellan 50-60% sägs vara att vänta. För er som vill testa själva finns drivrutinen att hämta på AMDs hemsida och bidrag gärna med era resultat i vår officiella StarCraft II tråd i forumet.

aa

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid