Small preview image

AMD har fortfarande inte lanserat sin efterlängtade K10/Barcelona arkitektur och många börjar undra hur det verkligen går med utvecklingen av den nya processorarkitekturen. Enligt de senaste ryktena som dykt upp har man i alla fall fått ett riktigt stort genombrott i tillverkningen av Barcelona. AMD har nämligen fått in sin senaste B0-stepping från tillverkningsfabrikerna och resultaten ska tydligen varit riktigt bra. Det finns inga klara uppgifter om vad AMD lyckats åstadkomma men vissa uppgifter säger att den integrerade minneskontrollern i arkitekturen blivit betydligt mer lyckad än vad man hoppats på. Hur som helst ska AMD nu sitta i den positionen att man har betydligt högre klockfrekvenser att jobba med för sina nya arkitektur.



Från de 1.9-2.5GHz som det tidigare varit tal om för lanseringsmodellerna ska AMD nu vara beredda att öka klockfrekvenserna med närmare 400MHz, vilket verkligen inte är illa pinkat för en ny stepping. Bland annat kan vi få komma att se fyrkärniga Barcelona-processorer i 2.6GHz, 2.7GHz och 2.9GHz.


Detta är helt obekräftade uppgifter men skulle dom stämma har AMD onekligen ökat sina chanser till en lyckad Barcelona-lansering. Man lär behöva all prestanda man kan få tag på för att peta ner Intel och Core 2-arkitekturen från prestandatronen.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid