Det exakta lanseringsdatumet för AMD:s kommande grafikkort Radeon RX 6600 är fortfarande obekräftat. Däremot kan dess prislapp ha röjts av en nederländsk och en portugisisk återförsäljare av datorhårdvara.

AMD:s nästa grafikkort på marknaden blir ett som lägger sig under de existerande RDNA 2-enheterna sett till prestanda. Radeon RX 6600 siktar på att ta grafikarkitekturen neråt i prestanda och förhoppningsvis även i pris. Medans vi inte har fått något specifikt lanseringsdatum för grafikkortet bekräftat kan vi nu ha fått den planerade prissättningen röjd. Detta efter att en återförsäljare i Nederländerna och en återförsäljare i Portugal listat enheten på sina hemsidor.

De två butikerna butikerna listade två olika partnertillverkade upplagor av Radeon RX 6600 men deras prislappar ligger i samma område. Den portugisiska butiken listade en enhet ur partnertillverkaren Sapphires produktserie Pulse. Denna med en prislapp på 590 euro. Den nederländska butiken listade ett grafikkort i form av MSI Radeon RX 6600 Mech 2X med en prislapp om 600 euro.

Sapphire Pulse Radeon RX 6600

Hur pass dessa prisuppgifter visar sig stämma återstår dock att se. Även om två olika återförsäljare listat två olika enheter inom samma prismässiga område har AMD fortfarande inte lyft på locket ordentligt för modellen. Något som innebär att en nypa salt fortfarande rekommenderar tillsammans med uppgifterna.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid