Under Computex 2021 bekräftade AMD de tidigare ryktena om att grafikarkitekturen RDNA 2 kommer till systemkretsar för smartphones. Nu sägs denna systemkrets avtäckas under juli månad.

Tidigare rykten bekräftades under AMD:s presentation i samband med Computex 2021. Tillverkaren har ryktats utveckla en systemkrets tillsammans med Samsung som ska nyttja AMD:s grafikarkitektur RDNA 2. Rykten som AMD:s VD Lisa Su bekräftade vara sanna.

Exakt när denna krets kan komma att bli tillgänglig i nya mobila enheter är däremot oklart. Dock menar den senaste ryktesomgången att Samsung snart kommer att dela med sig av mer information angående denna kommande systemkrets. Det är Twitter-användaren Ice Universe som påstår att den sydkoreanska tillverkaren ämnar att dela med sig av prestandasiffror relaterade till den kommande Exynos-kretsen.

En intressant detalj i AMD och Samsungs samarbete kring Exynos och RDNA 2 är att Exynos inte driver Samsungs mobila enheter på samtliga marknader. Sett till smartphones använder tillverkaren även Qualcomms Snapdragon-kretsar i vissa regioner. Något som kan indikera på att vi antingen får se detta samarbete mellan AMD och Samsung bli exklusivt för specifika länder. Alternativt kan Samsung välja att röra sig ifrån Qualcomms kretsar för att satsa mer på sina egna enheter med RDNA 2-teknik inuti.

Huruvida det blir en systemkrets menad för bärbara datorer, smartphones eller en serie av kretsar menade för båda segment är det spännande nyheter att vänta på. Förutsatt att det faktiskt blir ett avtäckande under nästa månad istället för en utdragen vänteperiod.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid