Small preview imageAMD slår på stora PR-trumman när man lanserar sin Radeon HD 5800-serie och de högsta tonerna kommer från stödet för DirectX 11-standarden. AMDs RV870 GPU blir marknadens första DirectX 11-baserade grafikkrets och man hoppas många konsumenter ska bli intresserade av detta. DirectX 11 lovar många nya spännande grafikeffekter och även prestandaökningar i vissa fall, men det finns två problem för AMD. Först och främst finns det inget operativsystem med stöd för DX11 i dagsläget, men detta löser sig när Microsoft lanserar Windows 7 den 22 oktober.

Ett större problem är bristen på spel som utnyttjar den nya 3D-standarden och här har man nu gjort sitt bästa för att förbättra läget, man har helt enkelt slängt pengar på problemet.


Enligt uppgifter ska AMD betalt miljonbelopp till Codemasters, utvecklarna av Dirt 2, för att uppdatera grafikmotorn med DX11 stöd. Huruvida AMD även spridit pengar på andra spelutvecklare sägs inte men då Dirt 2 kan bli försenat till december månad är det kanske dags att lägga pengarna på en ny häst.


Skulle det bli ett mervärde för oss konsumenter ska vi inte klaga, men övriga spelutvecklare kanske känner sig lite förbisedda.



Colin McRae : DiRT 2


Källa: Fudzilla

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid