Android är ett oerhört flexibelt operativsystem när det kommer till kompatibel hårdvara och återfinns idag i en rad olika enheter i många olika storlekar. Inte minst finns det mycket variation inom skärmskalning, och kommande Android 4.3 tycks få stöd för 4K.

Google har arbetat hårt med att få Android att kunna fungera bra på såväl små klockpaneler, en mängd olika smartphonepaneler, surfplattor och TV-apparater samt med flera olika pixeltätheter. Android 4.3 är purfärskt och utvecklare har börjat nosa sig igenom nyheterna i källkoden, varpå man snubblat över stöd för ytterligare upplösningar.

Här har man hittat stöd för upplösning upp till 3840 x 2160 pixlar, eller UHD-upplösning. Det är knappast troligt att Google ämnar upplösningen för telefoner, surfplattor är inte en omöjlighet men antagligen inte heller den primära kandidaten. Troligen är det snarare TV-apparater som has i åtanke, vilket faller väl i linje med utannonseringen av Chromecast och strömmning av media till TV-apparater i stil med Apple Airplay.

Det innebär att kommande versioner av Chromecast kan få stöd för att strömma 4K-material men även att vi troligen kommer få se smarta TV-apparater med 4K-upplösning Android direkt integrerat. Dessa apparater ligger antagligen fortfarande en bit bort i och med de rådande priserna på sådana paneler, men utvecklare kan redan idag börja arbeta på konceptet.

Källa: Android Police

Relaterade nyheter:


2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
umjflopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem
flopper

2560x120hz då?
🙂

4k lär dock slå bra.

umj
Gäst
umj

[quote name=”flopper”]2560x120hz då?
🙂

4k lär dock slå bra.[/quote]

Det tror jag också det äger ju Full HD 🙂