Apple har i ett exklusivt avtal med företaget Liquidmetal Technologies säkrat en ny amorf metallegeringsteknik som kan komma att hitta in i nya produkter från tillverkaren. Apple som är vida kända för sin industridesign har nytt intressant verktyg i sin arsenal.

Apple har med sina mobila produkter flyttat ribban flera gånger för hur väl man kan integrera fysisk och estetisk design. Deras unibodykonstruktioner från solida aluminiumblock är fortfarande en härlig syn, även om även dessa har sina brister.

Liquidmetal Technologis har utvecklat en så kallad amorf metallegering som ska vara mer elastisk, ge bättre hårdhet samt styra, bättre korrosionsbeständighet och bättre akustiska egenskaper jämfört med andra metaller.

Genom sitt avtal med Liquidmetal Technologies har nu Apple fulla rättigheter till att använda tekniken från företaget och genom att köpa upp mer eller mindre alla immateriella tillgångar i företaget har Apple även kontroll över vilka andra företag som får använda sig av tekniken.

I teorin borde Apple kunna utforska nya former och funktioner i sin industridesign och fortsätta sin satsning på metaller där de flesta konkurrenter fortfarande använder någon form av plast.

Källa: Baltimore Sun

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton KarmehedTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Verkar ju perfekt, när man tappar sin iFån så studsar den upp i handen igen. Sen att glaset sprukit i studsen är en annan sak…