En domare i USA har sagt att Samsung inkräktar på flera av Apples patent, men är ännu inte redo att sätta ett säljstopp på Galaxy Tab 10.1. Domaren säger att Apple måste lägga fram bättre bevis för att validera sina patent mot Samsung, någonting det Cupertino-baserade bolaget har svårt att göra.

Patenttvisten mellan Apple och Samsung fortsätter. Tyskland och Australien har utan några större tvivel satt upp ett preliminärt säljstopp för Samsung Galaxy Tab 10.1. Men i USA är distriktsdomaren Lucy Koh i norra Kalifornien inte övertygad, och säger åt Apple att lägga fram bättre bevis för att validera deras patent.

Apple stämde i april Samsung för att slaviskt kopiera deras iPhone och iPad, med deras Galaxy-serie produkter. Senare under juli månad skickade Apple in en ansökan om att få bort Galaxy S 4G och Galaxy Tab 10.1 från den amerikanska marknaden. För en kort tid sedan lade sig teleoperatörerna Verizon och T-Mobile i fallet, i opposition mot Apple då ett sådant säljstopp skulle skada företagens försäljning. Verizon har ansökt om att bli en ”vän till rätten” för att på så sätt kunna vara med och påverka fallet.

Apples advokat, Harold McElhinny säger att Apples produkt-design är vida överlägsen och före sin tid och att deras patent inte borde ogiltigförklaras på grund av surfplattsdesigner som kom innan iPad. Apple erkänner därmed igen att det hela enbart handlar om designen på Galaxy Tab 10.1 och inget annat.

Koh erkänner att surfplattorna från de båda företagen är väldigt lika. I blindtester i rätten när hon höll upp båda på avstånd hade flera parter svårt att urskilja från vilket företag de båda kom ifrån. Hon har redan nekat Apples förläggande om Apples ”brukspatent” alltså det mest fundamentala hur en surfplatta används. De tre designpatenten från Apple kvarstår till dess att de kan validera att Samsung inkräktat på dem, men allra viktigast att patenten är giltiga under USA:s lagar och stadgar.

Källa: Reuters

Relaterade nyheter:

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
johnjensenKlockradioctrl Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
ctrl
Gäst
ctrl

De får väl testa rada upp alla tablet märken som finns på avstånd så ser de snart att på 10m håll kan ingen se skillnad på en glasruta med svarta kanter.

Klockradio
Medlem
Klockradio

Haha, http://www.youtube.com/watch?v=6YExl9ojclo passar in så bra på det här.

Stormense
Medlem
Stormense

Gillar du den nya designen?

Ja det gör jag men han som har hand om pollen blir nog besviken över att ingen röstar ja eftersom meddelandet: No input file specified kommer upp om man bockar i det valet.

Angående patenttvisten förstår jag inte vad vuxna Android har med IOS att göra som vänder sig till barn.