Moderkortstillverkaren Asrock var en av många företag att visa upp nya produkter kring Intels Haswell-processorer. En av dessa var ett litet men kraftfullt gamingsystem med ett mini-ITX-moderkort baserat på Intel Z87-styrkretsen presenterat i ett stilrent chassi från BMW Design.

Asrock ville som väntat fokusera på moderkortet i systemet som med sitt stöd för LGA1150-processorer kommer att vara redo för de nya processormodellerna i Haswell-serien. Asrock Z87E-ITX ska vara utrustat med en spänningsdel på 6 faser samt en ensamt PCI Express 3.0 x16 plats, en mini-PCIe 2.0, sex SATA 6,0 Gbps anslutningar, sex stycken USB 3.0 portar, 8-kanals HD-ljudkrets med Toslink-utgång, gigabit ethernet samt ett mini-PCIe 2.0 kort med Wifi och Bluetooth. Moderkortet har även HDMI, Displayport och DVI-utgångar men dessa kommer troligtvis inte användas särskilt ofta om man inte vill köra med Lucid Virtu och växla mellan Intels integrerade GPU och det dedikerade grafikkortet.

MG_1019-580x533

I systemet Asrock visade upp på Cebit hade man med hjälp av ett så kallat PCI-Express riser-kort som gör det möjligt att placera grafikkortet ovanför moderkortet och hålla chassidesignen smal och slimmad. Chassit är för övrigt ett samarbete med företaget BMW Design och har en ganska exklusiv design som bör kunna locka konsumenter.

bmwasrock

Asrock avslöjade inga uppgifter om pris eller tillgänglighet. Men om man satsar på att matcha lanseringen med Intel Haswell kommer det dröja tills i början av juni när plattformen lanseras.

Källa: Lab501.ro


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid