Asus fortsätter att pressa ut udda mobila produkter och nu ryktas företaget förbereda en så kallad telefonplatta eller phablet för lansering på MWC. Den 7 tum stora surfplattan sägs få ett aluminumchassi och rymma en Intel Atom Z2420 processor på 1,2 gigahertz samt telefonfunktion.

Asus Fonepad kommer att använda sig av Intels Atom-plattform och förutom den kraftfulla CPU-delen finns även en grafikkrets från Imagine Technologies att hitta, PowerVR SGX540. Andra specifikationer som nämnts i förhandssnacket är 1 gigabyte internminne,8/16 eller 32 gigabyte lagringsminne, microSD-plats, en bakmonterad kamera på 3,2 megapixel samt en frontmonterad chatkamera på 1,2 megapixel. Operativsystemet är som väntat Android 4.1 ”Jelly Bean”.

Den 7 tum stora skärmen ska få en upplösning på 1 280 x 800 pixlar och paras med ett batteri på 4 270 milliamperetimmar för upp till 9,5 timmars batteritid vid kontinuerlig användning.Vikten sägs ligga på 340 gram och plattan ska mäta 10,4 millimeter i profil samt få ett skal i aluminium.

Annons

fonepad

Det fina i kråksången är att prislappen sägs landa på mellan motsvarande 2 000 till 2 500 kronor. Asus produktnamn avslöjar även att detta är en telefonplatta som med största sannolikhet även kommer hantera vanliga mobilsamtal. Exakt hur detta ska ske är oklart, men det ryktas om ett dedikerat tillbehör som skulle innebära att man slipper, möjligtvis inte ens kan, hålla själva Fonepad mot örat. Om detta stämmer skulle vi tippa att det innebär en ytterligare kostnad utöver de drygt 2 000 kronor som själva Fonepad sägs kosta.

Som alla rykten ska dessa tas med en nypa salt, men under Mobile World Congress 2013 som slår upp sina portar den 25 februari väntas Asus presentera sin nya telefonplatta.

Källa: Tablet.bg


Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Ghost^[Homie] Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
WIRN

Så var ett nytt ord fött!

Ghost^[Homie]
Medlem
Ghost^[Homie]

phablet har ju funnits sedan Galaxy Noten kom.

Telefonplatta är väl bara den svenska benämningen ?