Moderkortstillverkaren Asus har utvecklat några av de bredaste produktsegementen för den mobila marknaden och när man nu visar upp sina räkenskaper för tredje kvartalet är det imponerande siffror som slår även analytikers förväntningar. Där en lysande stjärna är androidsurfplattan Nexus 7.

Asus såg under tredje kvartalet hur man ökade sin omsättning med 9 procent jämfört med samma period 2011. En fin utveckling på en pressad datormarknad men inte i närheten så imponerande som företagets inkomster där man ökade med 43 procent jämfört med förra året.

Vinsten låg på totalt 230 miljoner dollar och slog med råge de 185 miljoner dollar som var analytikernas uppskattningar för företaget. Ömsättningen för tredje kvartalet låg på 3,8 miljarder dollar och en av nycklarna till de ökade resultaten är satsningen på den mobila marknaden och inte minst surfplattor med Nexus 7 i täten.

Asus skeppade under andra kvartalet 800 000 surfplattor, en siffra som i tredje kvartalet hade ökat lavinartat till 2,3 miljoner plattor. Asus vill inte avslöja exakta säljsiffror för sina individuella modeller, men finanschef David Chang säger till Wall Street Journal att man numera troligtvis ligger på runt 1 miljon Nexus 7-plattor per månad.

Asus är en av få datortillverkare som visar upp positiva kvartalsrapporter på en ansträngd marknad och under fjärde kvartalet tror sig företaget bättra på siffrorna ytterligare. Företaget väntar sig att man ökar sin försäljning av bärbara datorer med 10 procent samt att man förväntar sig sälja 2,6 miljoner surfplattor under fjärde kvartalet, en förväntad ökning med 13 procent. Detta efter lanseringen av flera nya Windows 8-modeller samt ytterligare fokus på surfplattor, bland annat med två nya modeller av Nexus 7 med 3G och 32 gigabyte lagringsutrymme.


Relaterade artiklar:

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid