Asus har presenterat ytterligare en variant av Nvidias flaggskeppsgrafikkort Geforce GTX 980 Ti, den här gången helt med vattenkylning i fokus – nya GTX 980 Ti Strix Gaming Ice får nämligen ett heltäckande vattenblock från Bitspower och en rejäl 14-fasers strömförsörjning.

Det här är inte första gången Asus ger sig på vattenkylning till Geforce GTX 980 Ti – i höstas lanserades entusiastmodellen GTX 980 Ti Poseidon, vars hybridkylare kombinerade en traditionell kylfläns och fläkt med ett inbyggt vattenblock. Det senaste vattenkylda kortet från Asus, GTX 980 Ti Strix Ice, struntar istället i luftkylningen helt och hållet utan levereras med ett heltäckande Bitspower-block.

strix_ice_backKortet kommer med en generös fabriksöverklockning med en basfrekvens på 1 216 megahertz (MHz) och en boostfrekvens på 1 317 MHz, vilket dock inte är riktigt lika högt som det lite mer påkostade GTX 980 Ti Poseidon. Den som vill hålla nere effektförbrukningen kan även aktivera en annan fördefinierad frekvensprofil, som sänker frekvenserna en aning till 1 190 MHz och 1 291 MHz i bas- respektive boostfrekvens. Det 6 gigabyte stora grafikminnet har överklockats med 200 MHz, för en effektiv frekvens på 7 200 MHz totalt.

strix_ice_frontStrömförsörjningen sker via dubbla 8-pinskontakter, med en PWM-del på 14 faser för att ge lite extra utrymme för egen överklockan. Vattenblocket har även bestyckats med RGB-belysning för den som vill lysa upp sitt chassi och anpassa belysningen efter egen smak.

Prislappen landar på cirka 899 dollar – inga europeiska priser har bekräftats ännu, men räkna med uppåt 8 000 – 9 000 kronor i svenska butiker.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid