Asus lanserar nu en ny bildskärm i 27-tums formatet men till skillnade mot tillverkaren flesta modeller i denna klass kan vi nu även glädja oss åt en högupplöst PLS-panel med 2 560 x 1 440 pixlars upplösning. Tillverkaren lovar även imponerande kontrast och en satsning på ergonomi.

Asus PB278Q använder sig som väntat av det breda bildformatet 16:9 och den 27 tum stora skärmpanelen är tillverkad med IPS-baserad teknik och är av så kallad PLS-model – Plane to Line Switching. Detta är skärmpaneler som Samsung utvecklat under längre tid och bland annat använt i sina egna 27-tums skärmar. Om Asus får sina paneler från Samsung är dock oklart.

Förutom en upplösning på 2 560 x 1 440 pixlar lovar Asus ett dynamiskt kontrastförhållande på hela 80 000 000:1 och en ljusstyrka på 300 candela per kvadratmeter. Responstiden står spikad till 5 millisekunder (GtG) och betraktningsvinklarna är på 178 grader, färgåtergivningen ska också vara bra enligt Asus som även tryckt in egen teknik för att skala olika upplösningar samt optimera bildkvaliten vid videouppspelning.

PB278Q_L2-2

Asus har även utrustat skärmen med LED-bakbelysning samt stereohögtalare på 3 watt vardera. Bland bildanslutningarna hittar vi HDMI 1.4, DisplayPort 1.2, Dual-Link DVI och D-Sub, men även ingångar för stereoljud och anslutning för hörlurar – båda med 3,5 millimetersanslutning.

PB278Q_back

Skärmen kommer med en ergonomisk fot som kan vridas, svängas, lutas och tippas för att passa din arbetsmiljö. Skärmen kan som väntat även höjas och sänkas och ger även hjälp vid kabeldragningen.

Asus PB278Q ska finnas på marknaden i slutet på september och får ett riktpris på 5 490 kronor inklusive moms.


Relaterade artiklar:

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Emil TapioTidsdjuret Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tidsdjuret
Medlem
Tidsdjuret

Bra responstid på 5ms, fast grå till grå är nog inte lika viktigt att veta som svart till vitt.

Emil Tapio
Gäst
Emil Tapio

För priset, så kan det nog smaka. Not bad!
Tycker dock fortfarande bättre om 16:10 jag, hade hoppats på återkomsten av 16:10 när 1080p ej längre ”räcker till” 🙂
Jaja, drömma vidare ännu en generation skärmar då