Vi har tidigare skrivit om Asus antågande proffsskärm på 31,5 tum med en färsk IGZO-panel och upplösningen 3 840 x 2 160 pixlar. Nu finns skärmen tillgänglig för köp och är på väg in till svenska butiker. Smakar det så kostar det, med en prislapp på 35 000 kronor.

Skärmen bygger kring vad som antas vara en Sharp-tillverkad IGZO-panel, som tidigare nämnt med UHD- eller 4K-upplösning på 3 840 x 2 160 pixlar. Det blir den första konsumentskärmen med den upplösningen som blir tillgänlig på den svenska marknaden, men även Dell, Sharp och ett antal andra tillverkare har egna motsvarigheter på gång.

Nu vid faktisk lansering blandas de tidigare kända specifikationerna ut med diverse ny information. Skärmen har med sin LED-bakgrundsbelysning en specificerad ljusstyrka på 350 nits och ett dynamiskt kontrastförhållande på 800:1. Färgstödet specificeras till 1,07 miljarder färger, betraktningsvinklarna till 176 grader horisontellt och vertikalt och responstiden till 8 millisekunder för grått-till-grått. Det finns även inbyggda stereohögtalare med en effekt på 2 watt och skärmen tar in bildsignal via antingen Displayport eller en seriell port.

Asus4K

Asus PQ321QE finns än så länge endast i svart och mäter in på 75,0 x 25,6 x 48,9 centimeter med inkluderad fot och väger 13 kilo. Prislappen landar på cirka 35 000 kronor inklusive moms och bör kunna börja levereras till kunder inom kort.


Relaterade nyheter

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
TidsdjuretDecrypheCarl Holmberg Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Hans
Medlem
Hans

[quote]…antingen Displayport eller en seriell port.[/quote]
Seriell port? RS232-standarden som finns sedan 70-talet? Knappast….

Synd att den här skärmen är så förbaskat stor. Samma antal pixlar på 24″, då hade jag intensivt funderat på saken.

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”Decryphe”][quote]…antingen Displayport eller en seriell port.[/quote]
Seriell port? RS232-standarden som finns sedan 70-talet? Knappast….

Synd att den här skärmen är så förbaskat stor. Samma antal pixlar på 24″, då hade jag intensivt funderat på saken.[/quote]

Jodå, skärmen har en RS-232C-kontakt.

http://www.asus.com/Monitors_Projectors/PQ321QE/#specifications

Skärmytan är definitivt något som lär få många att hoppa över modellen (om inte prislappen redan åstadkommit det), och vi lär dessvärre få vänta ytterligare några år innan vi får någorlunda liknande pixeltätheter i 24-26-tumsklassen som vi idag har i mobila enheter.

Hans
Medlem
Hans

[quote name=”Carl Holmberg”]Jodå, skärmen har en RS-232C-kontakt. http://www.asus.com/Monitors_Projectors/PQ321QE/#specifications Skärmytan är definitivt något som lär få många att hoppa över modellen (om inte prislappen redan åstadkommit det), och vi lär dessvärre få vänta ytterligare några år innan vi får någorlunda liknande pixeltätheter i 24-26-tumsklassen som vi idag har i mobila enheter.[/quote]Jag kollade just upp manualen. Den seriella porten kan användas för att styra skärminställningar via PCn. Interessant men relativt meningslöst feature, tror jag. Det är synd att den enda 24″ skärmen med 4k man faktiskt kan ha råd med är den gamla IBM T221 skärmen som har runt 10 år på… Läs hela »

Tidsdjuret
Medlem
Tidsdjuret

Tror BARCO proffsskärmar också hade styrning och kalibrering via RS-232.