Det som krävdes för att rubba Apple var en billig och kvalitativ surfplatta, något Amazon har klarat av att leverera med Kindle Fire. Nu ger sig ASUS in i leken och planerar släppa en surfplatta med imponerande specifikationer till lågpris.

Gilla dem eller ej, så har surfplattan kommit för att stanna och försäljningssiffrorna väntas få ytterligare momentum under 2012. Idag är det Apple iPad och nykomlingar som Amazon Kindle Fire samt Barnes & Nobles Nook som är storsäljarna – fast för oss i Europa eller för den delen Norden, existerar inte de sistnämnda på marknaden.

Under NVIDIA:s pressevent som enbart handlade om Tegra 3 och alltså inget nytt om Kepler överhuvudtaget, så kom ASUS upp på scen med en liten pryl och ett tillkännagivande. NVIDIA:s vd lovade surfplattor för under 3 000 kr med Tegra 3 och ASUS ser ut att bli den första att leverera på det löftet.

Surfplattan vid namn MeMo 370T, kommer med en 7-tums skärm med IPS-paneler med upplösningen 1 280 x 800 och Android 4.0, Ice Cream Sandwich. Systemprocessorn består just av Tegra 3 och man ska utrusta surfplattan med 1 GB DDR2LP RAM-minne.

asus_ics_249Bildkälla: Fudzilla

Man har ännu inte yttrat sig om hur mycket utrymme surfplattan ska skeppas med. Med tanke på det låga priset 249 dollar motsvarande 2 200 kr förväntar vi oss internt lagringsutrymme på 8 GB med möjligheten att utöka detta med ett MicroSD-kort. Det saknas ännu mer specifika detaljer om när MeMo 370T väntas hitta ut på butikshyllorna, men gissningsvis blir det senare under kvartalet alternativt i början av andra.


Relaterade nyheter:

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
flopperJacob HugossonAbbe Khakoir Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Christoffer Pålhammar
Medlem
Christoffer Pålhammar
Abbe K
Medlem
Abbe K

Hoppas priset stämmer, isf blir det ett klart köp.

flopper
Medlem
flopper

bra för syrran när de kommer förbi och fikar. 😆