En icke-annonserad APU från AMD vid namn Athlon Gold Pro 4150GE har nu hittats i databasen för CPU-Z. En enhet som kan bli AMD:s instegsprodukt för processorer till stationära datorer.

En enkel APU-enhet från AMD med fyra kärnor och fyra trådar har nu skådats. Processorn som listats med namnet Athlon Gold Pro 4150GE har inte officiellt avtäckts av AMD men har nu hittats i databasen för CPU-Z.

Exakt vilken arkitektur det är som ligger till grund för processorn är i skrivande stund oklart. Den baseras på sju nanometers tillverkningsteknik vilket innebär att det handlar om antingen Zen 2 eller Zen 3. Dock finns det inte någon ytterligare information tillgänglig just nu. Processorn är som tidigare nämnt utrustad med fyra kärnor och fyra trådar. Den erbjuder fyra megabyte L3 cache, en klockfrekvens på upp till 3,8 GHz och en integrerad Vega-grafikkrets.

Processorn lyckades lägga sig på samma nivå som Intels Core i5-6600K i den enkärniga delen av den integrerade testsviten i CPU-Z. Här med 460 poäng. Den flerkärniga slutpoängen är kanske inte helt förvånansvärt något som inte slår några rekord. Här lägger sig Athlon Gold Pro 4150GE på nivå med en Intel Core i3-8350K med en poäng på 1 785.

Det återstår fortfarande att se om AMD faktiskt kommer lansera denna APU-enhet till allmänheten. I skrivande stund har det röda laget inte nämnt processorn alls.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid