Thunderbolt breder ut sig i maklig takt, men med bibehållet stöd i bland annat Macbook-datorer och många professionella modeller fortsätter vissa tillbehör hitta ut på marknaden. Belkin visar på IFA i Berlin upp sin uppdaterade dockningsstation för gränssnittet.

Det finns flera tänkbara användningsområden för Thunderbolt och andra liknande kombinationsgränssnitt, däribland skärmar med utökat inbyggt portutbud som ansluts med en enda kabel, hårddiskar eller andra tillbehör som kan länkas vidare tillsammans med skärmar eller såklart dockningsstationer, och det är en sådan vi tar en titt på hos Belkin.

Thunderbolt Express Dock är som namnet antyder en enkel dockningsstation som ansluts till en dator med Thunderbolt med en enda kabel, och då ge tillgång till en rad nya portar. Exempelvis kan man kan man i stationen koppla in trådat nätverk över ethernet, tre USB 3.0-portar, en Firewire 800-port, ljudportar och ytterligare en Thunderbolt för att koppla vidare i en kedja.

För den som har en Macbook eller annan Thunderbolt-utrustad dator som man tar med sig ofta, exempelvis mellan jobbet och hemmet, kan den här typen av tillbehör vara väldigt behändiga. Dock kommer den med en ganska saftig prislapp på omkring 2 500 kronor, vilket är lite i det grövre laget.


Relaterade nyheter

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
DecryphenjaRoadRunner Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
RoadRunner
Medlem
RoadRunner

”Allt annat än långsamt”, breder ut sig riktigt snabbt med andra ord 😉

Hans
Medlem
Hans

”…Macbook eller annan Thunderbolt-utrustad dator…”
Om det bara fanns några andra bärbara datorer som har Thunderbolt. Det är ju ungefär så sällsynt som en varg i Skåne.

nja
Gäst
nja

[quote name=”Decryphe”]”…Macbook eller annan Thunderbolt-utrustad dator…”
Om det bara fanns några andra bärbara datorer som har Thunderbolt. Det är ju ungefär så sällsynt som en varg i Skåne.[/quote]

Så sällsynt är det inte, eller var det i vart fall inte, på laptops i företags/professional segmenten. Jag har t.ex. thunderbolt i gamla bettan.

I övrigt så är väl 2500 för en dockningsstation inget konstigt? Minns de där fula klossarna man lade laptopen ovanpå? De kostade ofta 2500 eller mer och det för många långa år sedan. Se det som att man betalar 2500 för att slippa ha en workstation hemma 🙂

Hans
Medlem
Hans

[quote name=”nja”]Så sällsynt är det inte, eller var det i vart fall inte, på laptops i företags/professional segmenten. Jag har t.ex. thunderbolt i gamla bettan.

I övrigt så är väl 2500 för en dockningsstation inget konstigt? Minns de där fula klossarna man lade laptopen ovanpå? De kostade ofta 2500 eller mer och det för många långa år sedan. Se det som att man betalar 2500 för att slippa ha en workstation hemma :)[/quote]
Jag känner bara till en Thinkpad som har Thunderbolt, två IdeaPad Modeller, någon Asus, en Sony och inte mycket mera. Man kan se här: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Thunderbolt-compatible_devices