Benq Zowie XL2735 är nya flaggskeppet i XL-serien och ska med skygglappar och nya tekniken dynamic accuracy (DyAc) ge blixtklar skärpa för esportare.

Benq köpte under fjolåret upp kringutrustningstillverkaren Zowie och tillsammans fortsätter nu företagen att ladda med nya produkter för esportare. Senaste i raden är en ny gamingskärm i XL-serien där Benq Zowie introducerar en ny teknik kallad dynamic accuracy. En teknik man hävdar ska ge skarp bild även vid väldigt snabba rörelser som 180-graders vändningar. Något man menar inte avhjälps med en hög uppdateringsfrekvens eller snabb responstid. Exakt hur Benq säger sig leverera högre rörelseskärpa och vilka eventuella bieffekter tekniken kan medföra är dock oklart.

Bildskärmen har en 27 tum stor TN-panel som med en upplösning av 2 560  x 1 440 pixlar levererar en uppdateringsfrekvens på 144 hertz samt en responstid på 1 millisekund (gtg). Utmärkande med Benq Zowies nya gamingskärm är även den mattsvarta designen med avtagbara sidoavskärmningar som agerar skygglappar för dina närmasta motståndare på LAN-träffarna.

Benq Zowie XL2735 levereras även med s switch som är en liten dosa med integrerat minne för att spara specifika profiler för spel, surfning, filmtittande eller andra olika användningsområden. Spel är dock i fokus och förutom Dyac-tekniken utrustas skärmen med tekniken black equalizer ska även användas för att lyfta fram detaljer i mörka partier.

Benq Zowie XL2735 utrustas med dubbla HDMI, en Displayport 1.2, en DVI-DL samt anslutningar för hörlurar och mikrofon. Det finns även en USB 3.0-hubb baktill på skärmen med 3 utgångar. Prislappen landar på ganska saftiga 7 990 kronor inklusive moms och skärmen finns i butiker från och med idag.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Ph4stAnton KarmehedTripptrapptrull Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

Jag fattar att det är svårt att skriva om ny produkter som man inte kunnat testa, men den här artikeln känns på gränsen till att vara redaktionell reklam för BenQ:s skärm.

Philip Strömberg
Medlem

För det priset köper man ju hellre en Acer predator 27 ”1440p med 144hz, IPS, och G-Sync :/