Logitech har lanserad en ny datormus i Lightspeed-familjen, Huawei lanserar bärbara datorer med Linux och AOC har lanserat fyra nya gamingskärmar med IPS-paneler. Här är några av tekniknyheterna som flugit under radarn den senaste veckan.

Välkommen till Byte size, en ny artikelserie där vi går igenom några av de nyheterna inom teknikvärlden vi inte hunnit skriva dedikerade artiklar för under den vecka som gått. Denna vecka har vi nyheter från bland annat Logitech i form av en ny datormus ur G600-serien, AOC med fyra nya IPS-basera spelskärmar och AMD vars Zen 2-baserade serverprocessorer får ökat fotfäste på marknaden med flera stora aktörer som börjar nyttja enheterna.

 

Logitech lanserar G604 Lightspeed

Logitech har introducerat en ny medlem i sin Lightspeed-familj. Detta i form av G604 designad för både arbete och spelsessioner med sina sex tumknappar och HERO 16K-sensor. Datormusen drivs av ett ensamt AA-batteri som erbjuder 240 timmar användning via Lightspeed och upp till 5,5 månaders användning via Bluetooth.

Annons

Mer information finns på Logitechs produktsida för G604 Lightspeed.

 

AOC lanserar IPS-baserade skärmar ur G2-serien

AOC har lanserat totalt fyra nya spelskärmar med IPS-paneler. Dessa kommer i form av 27-tumsskärmarna 27G2U och 27G2U5, samt 23.8-tumsskärmarna 24G2U och 24G2U5. Samtliga en upplösning på 1 920 x 1 080 pixlar. 27G2U och 24G2U har IPS-paneler som täcker 120 procent respektive 126 procent av sRGBs färgskala. Hos dessa modeller rör dig sig även om en uppdateringsfrekvens på 144 Hertz (Hz) och en responstid på en millisekund.

27G2U5 och 24G2U5 kommer med en uppdateringsfrekvens på 75 Hz och responstiden ligger även här på en millisekund.

Läs mer hos Windows Central.

 

Zen 2 Epyc Rome Epyc Milan

Marknaden omfamnar Epyc ”Rome”

Under en presentation i Rom har AMD visat upp nya plattformar från Dell och andra stora aktörer inom till exempel molnbaserade tjänster som IBM, Nokia och ATOS. Även TSMC har anammat processorfamiljen för att driva forskning för kommande tillverkningsprocesser.

AMD avtäckte även en ny 64-kärnig ”Rome”-processor kallad Epyc 7H12 med en klockfrekvens på 2,6 gigahertz och en turbofrekvens på upp till 3,3 gigahertz. TDP-värdet för denna processor ligger på brutala 280 watt och vattenkylning kan komma att vara nästintill ett krav för de företag som implementerar modellen i sina plattformar och system.

Annons

Läs mer hos Kitguru.

 

Fractal Design hakar på RGB-trenden med chassit Vector RS

Fractal Design har gjort ett namn för sig genom att erbjuda diskreta datorchassin som inte nödvändigtvis följt de senaste trenderna på marknaden.

Med datorchassit ”Vector RS” tar dock tillverkaren ett steg i en ny riktning och erbjuder fortfarande spår av den ”skandinaviska design” som gjort företaget välkänt. Dock får det nu även en redig av paneler i härdat glas och inbyggd RGB-belysning.

Lär mer om Vector RS hos Fractal Design.

 

Huawei lanserar Linux-versioner av populära laptops

Huawei kommer att lansera nya varianter av sina bärbara datorer MateBook 13, MateBook 14 samt MateBook X Pro. De nya modellerna kommer inte att skilja sig från existerande modeller sett till rena hårdvaruspecifikationer, skillnaden kommer istället i form av ett nytt operativsystem.

De nya varianterna kommer att få en OEM-version av det Linux-baserade operativsystemet Deepin istället för Windows som de tidigare nyttjat. I dagsläget har vi dock ingen information när eller om dessa modeller kommer att hitta sin väg till svenska butikshyllor. Modellerna är i skrivande stund endast bekräftade att lanseras i Kina.

Annons

Läs mer hos NotebookCheck.

Bite size

Detta har varit den första upplagan av ”Bite size” där vi siktar på att i slutet av varje vecka sammanställa några av de nyheter vi inte täckt i dedikerade artiklar på NordicHardware. Som alltid uppskattar vi konstruktiv kritik angående vad vi kan göra bättre och vad ni gillar med detta nya upplägg!

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Mikael SchwartzGamer88 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Gamer88
Gäst
Gamer88

Det här gillas! Precis det jag inte viste att jag ville ha. Kommer definitivt att läsa dessa!