Intel tillkännagav häromdagen den allra första smartphonen med en Intel systemprocessor som dess hjärta. Lenovo K800 blir Intels insteg på smartphone-marknaden i väntan på flera modeller från Motorola senare i år, och NordicHardware har fått chansen att ta sig en närmare titt på just K800.

Lenovo K800 markerar börjar på Intel som smartphone-aktör, då den drivs av deras omtalade Medfield-plattform och systemprocessorn som nyligen fått sig ett officiellt namn; Penwell. NordicHardware som är på plats på CES där telefonen tillkännagavs lyckades få en förhandstitt på vad Lenovo hade tagit fram.

Telefonen har en skärm på 4,5-tum med en upplösning på 720 x 1 280; 720p och blir en av få smartphones i dagsläget vi känner till med den upplösningen. K800 kör idag Android 2.3 Gingerbread med ett egenutvecklat gränssnitt från Lenovo, men de säger att den kommer uppdateras till 4.0, Ice Cream Sandwich efter att produkten lanserats under årets andra kvartal i Kina. Johnny från Lenovo bekräftar även att telefonen med hjälp av systemprocessorn ska klara av 1080p material med bitrate på upp till 50 MB/s.

Annons

Lenovo_K800_Galaxy_S_IIaLenovo K800 i jämförelse med NordicHardwares referenslur Samsung Galaxy S II

Han säger att deras telefon kommer stå ut från mängden på grund av att den använder sig av Intels systemprocessor och därmed blir snabbare och mer responsiv än andra smartphones på marknaden. Vi kan inte säga att den kändes särskilt rapp, men den var inte heller direkt hackig i menyerna. Med tanke på att det är en prototyp som visades upp väljer vi att inte dra några slutsatser utifrån vår upplevelse. Sett till designen så påminner K800 ut lite som en stealth figther med dess kantiga chassi. Chassit är byggt i plast och kommer med ett gummiöverdrag.

Lenovo_K800_Galaxy_S_IIb

När vi frågade Lenovo om K800 kommer dyka upp i exempelvis Europa, kunde han bara säga att det inte är bestämt ännu. Vad han sa däremot är ett Intel självklart har ett stort intresse för att telefonen ska finnas tillgänglig globalt, och att de kommer skeppa den utanför Kina om de ser att efterfrågan finns. Tyvärr fick vi inte köra några prestandatester då demonstrationen skedde i Intels monter, och för att det var ett ingenjörsexemplar som ännu inte var helt färdigställd.


Relaterade nyheter:

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
thisTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Gillar helt klart stealthlooken.

this
Medlem
this

stor och klumpig…