Många har behovet av en ergonomisk datormus för att förhindra eller lindra de problem som kan uppstå vid längre datoranvändning och nu har Cherry avtäckt MW 4500.

Något som säkerligen många kontorsarbete och även datorentusiaster upplevt är något som brukar kallas för ”musarm”. Förslitningsskador till exempel handlederna, armbågarna eller axlarna som kan uppstå efter längre användande av datormöss som inte är speciellt ergonomiskt utrustade.

Välkända tillverkaren Cherry har nu avtäckt en ny datormus som man hoppas ska motverka och förhindra dessa typer av förslitningsskador. Datormusen går under namnet MW 4500 och Cherry har satt ergonomi i fokus framför flashig design och överdriven RGB-belysning.

Infraröd sensor

MW 4500 kommer med en infraröd sensor som kan ställas in till 600, 900 eller 1 200 DPI. Vilket faller i linje med andra datormöss på marknaden idag som inte riktar sig till gamers eller andra användare som kräver skyhög känslighet.

Det som gör MW 4500 extra lämpad för användning av den som behöver en mer ergonomisk lösning är den extrema vinkeln och hur användares händer vilar ovanpå musen. Detta hoppas Cherry ska leda till en mer naturlig position för händerna och handlederna vilket minskar risken för förslitningsskador.

Cherry MW 4500 kommer endast i trådlöst utförande och drivs av två stycken AAA-batterier. Runtom musen finns det sex stycken fysiska knappar, men bortsett från det så är det en sparsmakad mus vad gäller extrafunktioner. Den enda belysningen som finns på enheten är en indikatorlampa som visar batterinivån.

Cheery MW 4500 kommer med en prislapp på runt 30 dollar, cirka 300 kronor. En attraktiv prislapp för den som känner sig sugen på att prova på en ergonomisk datormus för vardaglig användning.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid