Google kommer i början av nästa år införa en ny policy för de tillägg till webbläsaren Chrome som finns tillgängliga i företagets onlinebutik. Denna policy kommer kräva att utvecklare är mer transparenta med vad för användardata som samlas och sätter riktlinjer för hur denna data får användas.

Googles arbete med att hålla sin onlinebutik för webbläsaren Chrome i schack fortsätter. Under början av nästa år kommer en ny policy för insamling av användardata att implementeras i butiken. Policyn som ska implementeras kräver att utvecklare vars tillägg till webbläsaren klargör vad för typ av data tilläggen samlar in. Till exempel persondata eller loggar över inloggningar som genomfört på olika hemsidor.

Den nya policyn kommer även ställa krav på användare när det kommer till den data som faktiskt samlats in. Utvecklare som gör sina tillägg tillgängliga via Chrome Web Store måste gå med på att inte sälja någon data vidare till tredjepartsaktörer.

Utvecklare av tillägg kan redan nu gå med på den nya policyn innan det faktiska tvånget införs. Däremot kommer denna bekräftelse inte visas på Googles Chrome-butik förrän den 18 januari år 2021.

Chrome får längre liv på Windows 7

En annan nyhet relaterad till Googles webbläsare är att den nu bekräftats få längre supportcykel hos operativsystemet Windows 7. Tidigare hade Google gått ut med att uppdateringar för webbläsaren på det åldrande operativsystemet skulle upphöra efter den 15 juni år 2021. Detta har nu fått en förlängning och Google ska nu ha satt den 15 januari år 2022 som det tidigaste datumet då stödet för Chrome i Windows 7 kommer att upphöra.

Denna förlängning ska ha kommit efter att Googles egna data visat att 22 procent av organisationer och företag som nyttjar Windows fortfarande inte har migrerat från Windows 7 till Windows 10. Något som då fått Google att ge operativsystemet en chans till och hoppas sedan att de extra sex månaderna är tillräckligt för enterprise-användare att uppdatera utan problem.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid