I den senaste uppdateringen för webbläsaren Google Chrome introducerades en funktion som tillät webbläsaren att stoppa videos som automatiskt spelas upp med ljud innan de skrämmer slag på användare. En funktion som nu plockas bort temporärt.

I och med att Google Chrome 66 rullades ut fick vi även en funktion som har varit på väg under en längre tid. Webbläsaren kunde sätta stopp för videoklipp som spelades upp med ljud utan användarens godkännande.

Funktionen har däremot ställt till en del problem. Detta har nu lett till att Google valt att uppdatera Chrome 66 igen för att temporärt avaktivera funktionen.

Det var inte bara videoklipp som stoppades, utan även en del spel som spelas genom webbläsaren och liknande upplevde problem efter att den nya funktionen introducerats.

Det dröjer dock inte en allt för lång tid innan funktionen återvänder. Enligt John Pallet som skriver om Googles beslut i ett inlägg på forumet Chromium. I och med att Chrome 70 lanseras i oktober månad ska funktionen vara tillbaka.

Anledningen till att Google valt att temporärt plocka bort denna efterlängtade egenskap hos webbläsaren ska vara för att ge utvecklare med tid att uppdatera koden i sina program. Detta för att försäkra sig om att så många tjänster och applikationer som möjligt är kompatibla med funktionen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid