Den kinesiska grafikkortstillverkaren Colorful har nu offentliggjort detaljer kring deras senaste modell av AMD Radeon 7870. Colorfire Radeon HD 7870 XStorm bjuder på allt från spetstade klockfrekvenser till ett dotterkort med en extra kraftfull spänningsdel som fästs på baksidan av grafikkortet.

ColorFire Radeon HD 7870 XStorm är nu officiellt lanserat och innehåller en hel del spännande funktioner. ColorFire XStorm HD 7870 levereras med en fabriksöverklockning, där klockfrekvensen på grafikkretsen är spikad till 1 050 megahertz och minnena är klockade till 1 250 megahertz, 5 000 megahertz effektiv klockfrekvens. Med 2 GB GDDR5 så skall kortet även klara av att driva högre upplösningar utan några som helst problem.

NEAwi

PUKy6

Det finns även två olika BIOS vilket kan vara uppskattat utav överklockare, ett med den fabriksöverklockade profilen och sedan AMD:s felsäkra referensprofil. Kortet hämtar bränsle från två 8-pin PCIe strömkontakter istället för två 6-pin som det är på referensdesignen. För att ge ”Pircairn” GPU:n benutrymme använder sig kortet utav en spänningsdel med 8+1+1 VRM design. Denna kan man även kan utöka med ett expansionskort med fyra extra strömfaser för att ge extra kräm till kortet. Expansionskortet har även en egen passiv kyllösning.

NjktW För att hålla temperaturen nere levereras kortet med en stor kylfläns som täcker hela kretskortet och upptar två expansionsplatser i chassit. Kylflänsen är konstruerad med fem 8 millimeter tjocka nickelpläterade kopparvärmeledningsrör. För att kyla flänsen sitter en 120 millimeter fläkt monterad. Kylaren kommer även med en backplate som täcker baksidan av kortet samt ett stödstag för arbetsstationer och Apple Mac Pro.

C5i3n

Grafikkortets bildutgångar representeras av två DVI-kontakter samt en av vardera HDMI och DisplayPort. Försäljningen har redan startat, men bara i Kina för tillfället och det återstår att se ifall kortet hittar till våra Svenska breddgrader.

Källa: Videocardz 

Relaterade artiklar:

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Christoffer Homgren Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Christoffer Holmgren
Medlem
Christoffer Holmgren

Om jag ska vara petig så står det DVIk-ontakter i sista stycket. Istället för DVI-kontakter alltså.