Masterwatt Maker 1200 MIJ är det senaste nätaggregatet från Cooler Master och ska vara resultatet av tusentals timmars efterforskning och ihärdighet.

Cooler Master har gått all in med sitt nya nätaggregat Masterwatt Maker 1200 MIJ. Enligt tillverkaren så har det tagit 40 ingenjörer över 165 000 timmar av efterforskning och utveckling för att ta fram deras nya flaggskeppsnätdel.

Som nätaggregatets namn antyder så kan det leverera en effekt på upp till 1 200 watt. Det är också passivt kylt vid belastning upp till 600 watt (50%). Flera av komponenterna i nätdelen ska enligt Cooler Master vara goda för en arbetstemperatur på hela 150 °C.

Masterwatt Maker 1200 MIJ använder flertalet specialtillverkade komponenter

För att åstadkomma detta så har menar Cooler Master att man byggt nätaggregatet med högkvalitativa komponenter från Japan och Tyskland. Flertalet komponenter i Masterwatt Maker 1200 MIJ är specialtillverkade av japanska Murata. Detta för Cooler Master känt att massproducerade komponenter inte hållit tillräckligt hög byggkvalité för deras nya nätaggregat. Bland annat nämns specifikt en planar-transformator från Murata som ska vara överlägsen de flesta standardtransformatorerna på grund av dess driftsäkerhet och längre livslängd.

Man har även valt att på flera platser i nätaggregatet integrera 2 stycken komponenter av samma slag där andra nätaggregat oftast har en. Detta ska leda till en lägre värmeutveckling och på så sätt en längre livslängd på dessa komponenter.

Masterwatt Maker 1200 MIJ är 80+ Titanium-certifierat, kommer med 10 års garanti och är fullt modulärt. Medan nätdelen enligt Cooler Master själva ska vara något av det häftigaste sen skivat bröd kommer det till en rejält svettig prislapp.

Masterwatt Maker 1200 MIJ har nämligen en prislapp på 999 euro, alltså cirka 10 000 svenska kronor. Vilket är tre gånger högre än den bäst presterande 1 200 watts nätdelen i Svenska nätaggregatsguiden.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Morkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Så SLI system med 1080 TI eller Titan X om man så vill och fläkten kommer aldrig att användas, Känns inte direkt som pengar väl spenderade.

Medlem

Tvärt om egentligen… Eftersom nätdelar tenderar att vara mest effektiva runt 50% belastning ger det mindre total strömförbrukning, och därmed spillvärme, att köpa en nätdel som är överdimensionerad. (Man kan ju fundera på om detta är en kostnad man tjänar in under nätdelens livslängd iofs.) Dessutom tenderar nätdelar att ryka mycket snabbare om man pressar dem närmare deras maxgräns, och till exempel kondensatorer tenderar att åldras och tappa kapacitet över tid (snabbare om man pressar nätdelen såklart). Då är det bra att ha marginal, så att man inte riskerar få dålig utspänning som eventuellt leder till instabilitet eller värre om… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

Jo men nu var min poäng att tex Titan X under normal max belastning kommer upp i 250W i några millisekunder och den generella belastningen ligger betydligt lägre än så. Så med två Titan X kort i burken så kommer ditt system ha betydligt lägre generell/snittbelastning än 500W (inträkta diverse hdd och annan utrustning) Så även med dina 50% extra så kommer 1000W vara mer än väl.