Copyswede står för insamling av privatkopieringsavgifter i Sverige. Nu kan en dokumentärfilm kallad om organisationen bli verklighet. Svensken Daniel Bramme har startat ett projekt på Kickstarter för att samla in pengar till filmen kallad Copygate. Tanken är att Copyswede ska granskas i sömmarna.

Sedan kasettens introduktion har Copyswede arbetat hårt med att se till att svenska upphovsrättsinnehavare får in så mycket pengar som möjligt från försäljningen av olika typer av analoga och digitala lagringsenheter. Organisationen har kritiserats av många men har visat att de står på rätt sida av lagen. Nu närmar sig en dokumentärfilm om den unika organisationen. Hollywood-producenten Daniel Bramme gör sig redo för att producera en dokumentärfilm om Copyswede och dess historia. Filmen är tänkt att ta en närmare titt på den organisationen som producenten beskriver som stängd.

Copyswede_dokumentar_2

”Copyswede har inte heller rykte om sig att vara en öppen organisation, därför väljer vi nu att undersöka saken i en dokumentär där vi ger Copyswede möjlighet att svara på de frågor vi har.”, skrivs det på Copygates hemsida.

 

20 000 kronor gör dig till exekutiv producent

Copygate har en budget på 280 000 kronor och har lyckats samla ihop knappt 70 000 kronor under de tre dagar som den varit aktiv på Kickstarter. Finansieringsbidragen sträcker sig från 30 kronor till 20 000 kronor där det sista ”Executive backer” ger dig som finansiär en officiell titel som exekutiv producent för filmen, något som listas både i dokumentären och på IMDB.

Om filmen finansieras är den tänkt att nu ut till allmänheten i oktober 2015.

Källa: Copygate, Kickstarter

Relaterade artiklar:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid