Den första ”Core-Radeon” produkten från Intel skådar nu dagens ljus och det på ett Intel NUC-moderkort där vi ser den rejäla MCM-kretsen göra sig redo för tjänst.

Intel har fortfarande inte gett något officiellt namn till sin nya mobila processorlösning mer än att kretsen ska huseras i 8:e generationens Core-familj. Medan detta är Coffee Lake på desktop-sidan handlar det om Kaby Lake-G på den mobila sidan där Intel och AMD lagt sin gemensamma kraft i detta fallet.

Processorlösningen är en så kallad MCM (Multi-chip-module) där Intel helt sonika parat en Intel Core CPU med en AMD Radeon GPU samt tillhörande HBM2-grafikminne.

När de första bilderna på en äkta ”Core-Radeon” produkt nu läcker ut är det inte helt oväntat på ett minimoderkort avsett för Intel NUC. Intels Next unit of computing är ett datorkoncept med mycket kraft i små format och används ofta i SFF-system. Intels tidigare prestandamodell i NUC-familjen hette Skull Canyon och använde sig av Intels egna integrerade grafiklösningar. Enligt läckta uppgifter ska dock deras nya Intel-AMD MCM leverera drygt 3 gånger så hög GPU-beräkningskraft som grafikdelen i Skull Canyon. Vilket borde borga för betydande prestandaökningar inte minst i spel.

Förutom den maffiga MCM-processorn ser vi dubbla DDR4 SO-DIMM-portar samt en m.2 NVMe SSD-enhet och ytterligare portar för att koppla in SATA-enheter. Moderkortets formfaktor ser ut att vara något mindre än ett mini-ITX och kommer med en rejäl spänningsdel samt utan PCIe x16-plats. Med andra ord förlitar sig Intel helt på den integrerade Radeon-grafikdelen, alternativt en extern grafiklösning som även kunde användas med Skull Canyon.

Närmare detaljer om moderkortet eller Core-Radeon-processorn finns dock inte att tillgå idag. Intel själva säger att de första produkterna väntas dyka upp på marknaden under första kvartalet 2018.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

En intressant skapelse som ger lite habegär, får se vad den koster i slutändan.

Hittade lite bench på ChipHell, där den nästan är i klass med GTX 1060, frågan är om man kan lita på uppgiftena.
http://detail.zol.com.cn/picture_index_1877/index18761377.shtml