Minnestillverkaren Corsair fortsätter att satsa på kylningslösningar och precis som tidigare visar man en förkärlek för vatten. Corsair Hydro H60 är det senaste tillskottet i tillverkarens kylarfamilj och har utvecklats tillsammans med kylningsföretaget CoolIT. Kylaren bygger precis som övriga modeller i Hydro-serien på ett slutet vattensystem.

Corsair Hydro H60 ser ut att vara mer eller mindre en kopia av CoolIT ECO II. Om och i så fall vad som skiljer de två kylarna åt är svårt att säga ännu men Corsair har valt att gå på instegsmodellen i ECO II-linjen med en 120mm radiator som mäter exakt 120 x 154 x 27mm. Radiatorn bestyckas med en 120mm fläkt som arbetar vid maximalt 1 700 RPM för ett luftflöde på 74,4 CFM. Ljudnivån i maxhastighet ligger på 30.2 dBA.

h60_gw_viewc

Kylplattan som även innehåller vattenpumpen har en kontaktyta av koppar och stödjer montering på alla nuvarande processorsocklar från AMD och Intel. Corsair H60 ska vara kapabel att kyla även de mest strömsugande processorerna på marknaden och detta vid en relativt låg ljudnivå tack vare det effektiva kylmediet, vatten.

Hur kylaren står upp mot storebror Hydro H70 som tillverkats i samarbete med danska företaget Asetek är oklart, men inom kort kommer vi att ha med just H70 i en vattenkylningsjämförelse här på NordicHardware så håll utkik.

Corsair Hydro H60 ska lanseras i mars månad och väntas få ett pris på runt 700 kronor inklusive moms.

h60_gw_motherboard_72_1

h60_gw_plate
Kylplattans interiör där vattnet flödar.

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
nussseKvickenMean Machine Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Whoa, ruskigt cleant utseende. Brukar inte bry mig, men det där var snyggt. 🙂

Kvicken
Medlem
Kvicken

Recensera en i NHTV!

nussse
Gäst
nussse

En mer intressant fråga borde väl vara hur den står sig mot H50. Bortsett från den mindre pumpen ser jag ingen större skillnad. H50 passar ju till alla idag förekommande prollar så…