Corsair har nu lanserat en ny SSD-produkt som i grunden bygger på företagets SandForce-baserade Force 3-serie av SSD-enheter. Tillverkaren väljer dock att sälja en ny lösning i ett paket riktat mot bärbara datorer, komplett med USB-adapter och migrerings mjukvara.

Corsair Force Series 3 SSD Notebook Upgrade Kits ska enligt lagringstillverkaren vara så lätt att använda att till och med en apa klarar av det. Även om vi kanske inte kan ställa oss helt bakom detta uttalande verkar Corsair onekligen tagit fram en smidig lösning för dem som vill uppgradera sin bärbara dator med en SSD-enhet.

Uppgraderingspaketet bygger kring en SATA 6,0 Gbps kapabel Force 3 SSD-enhet som skeppas med en SATA-till-USB-adapter samt en CD-skiva med mjukvara för att flytta din nuvarande Windows-installation till den nya SSD-enheten. Både kabeladaptern och migrerings mjukvaran kommer från Apricorn och tillverkaren har lagt upp en genomgående guide för hur ett hårddiskbyte går till, från flytt av data till fysisk installation av den nya SSD-enheten.

force3upgrade2

Corsair kommer att sälja sina Corsair Force Series 3 SSD Notebook Upgrade Kits i två olika modeller, en med 120GB SSD för motsvarande 1 200 kronor och en större med 240GB SSD för runt  2 300 kronor. Noterbart är också att Force 3-enheterna som används i paketet kommer i 7mm-profil för att även passa i extra slimmade datorer.


Relaterade artiklar:

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
triDave-Tjalve-Jacob HugossonSoWErA Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
WIRN

usb3 hoppas jag…

Erik
Medlem
Erik

om det inte är usb 3.0 så är det förfärligt 😀

Jacob Hugosson
Medlem

USB 3.0 är ju att föredra, men samtidigt bör själva ”migreringen” bara utföras en gång så jag ser det inte som ett allt för stort problem om det bara är USB 2.0.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

För att tydliggöra: Man kopplar enheten till USB uttaget och kör migreringsprogramvaran. När systemet är flyttat så sättar man in SSD-enheten i datorn och tar bort sin fysiska HDD. Därför är inte kravet på USB3 nödvändigt.

triDave
Gäst

Fan vad smart. Jag har en asgammal bärbar, som skulle må jättebra av detta. Datorn har ett specifikt syfte, vilket den klarar av galant, däremot så är man ju lite rädd att pga diskens ålder att den inte kommer klara sig så länge till.