Efter att de igår visats upp på Computex lanserar nu Corsair två nya chassin ur sin Carbide-serie, 330R och 540. Luftflöde och ljudnivå står högst på listan, och de två nya modellerna tacklar detta med ljuddämpad insida eller, i fallet 540, uppdelning i två utrymmen.

Den första av de två modellerna, Carbide 330R, sätter låg ljudnivå i första rummet och levereras med ljuddämpande material monterat i tak- sido- och frontpanelen. Det finns plats för två 120- eller 140-millimetersfläktar i fronten, två i takpanelen samt en 120-millimetersfläkt vid bakpanelen, och chassit ska kunna vattenkylas antingen internt med dessa fläktplatser eller externt med förborrade hål för slangar.

22a2 22b3

Modellen har även fyra hårddisk- eller SSD-platser och verktygsfria 3,5- och 5,25-tumsplatser, och frontpanelen är utrustad med USB 3.0. Måtten är 495 x 210 x 482 millimeter, och det finns plats för moderkort i storlekarna Mini ITX, Micro ATX, ATX, och Extended ATX.

Annons

22c

Carbide 540 är särskilt intressant av de två, och här har Corsair valt mer av en kubdesign, indelad i två utrymmen. I det vänstra utrymmet monteras moderkort, kylare och grafikkort, och i det högra återfinns sedan nätaggregat och lagringsenheter. Tanken är att detta ska ge bättre luftflöde åt de varmare komponenterna, och effektivare kylning åt hela systemet.

Det finns åtta expansionsportar med verktygslös design, och plats för grafikkort upp till 32 centimeter långa. I det högra utrymmet finns det två vertikalt monterade 5,25-tumsplatser och fyra interna 2,5-tumsplatser. I det vänstra finns sedan två 3,5-tumsplatser som intressant nog utrustats med hotswap, en trevlig funktion vi annars främst sett på Obsidian 800D och 900D.

22d 22e

Den vänstra sidan har ett stort fönster, medan högersidan har en blank panel. För kylningen finns det plats för två 120- eller 140-millimetersfläktar i toppen, tre 120-millimetersfläktar eller två 140-millimetersfläktar i fronten, samt ytterligare en 120-millimetersfläkt i bak där vi även finner hål för extern vattenkylning. Fläktarna har magnetiskt dammfilter, men ingen ljuddämpning som lillebror 330R. Chassit har måtten 407 x 432 x 457 millimeter, och precis som 330R kan man använda sig av Mini ITX, Micro ATX, ATX eller Extended ATX.

Annons

Båda modellerna ska vara på väg ut till butiker, 330R med en rekommenderad prislapp på 89,99 dollar och 540 för 139,99 dollar. I Sverige kan detta komma att översättas till omkring 800 respektive 1300 kronor inklusive moms.


Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
CarrrldrizzitGambit_2KCarl Holmberg Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Carl Lindmark
Medlem
Carl Lindmark

Är det bara jag som saknar jämförelser med andra chassin i sådana här recensioner? Inget ont om NHW – absolut inte – recensionen var minst lika bra som de alltid brukar vara (på NHW eller andra ställen som gör ganska grundliga recensioner). Men varför finns det inga standardiserade tester på chassin, som det gör på grafikkort eller processorer? Alla som köper ett chassi är väl intresserade av hur bra luftflödet är, hur mycket kylning man kan få för pengarna och till vilket ljudpris detta uppnås? Vad trevligt det vore om det fanns lite standardtester (kanske ett där man bara använder… Läs hela »

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”Carrrl”]Är det bara jag som saknar jämförelser med andra chassin i sådana här recensioner? Inget ont om NHW – absolut inte – recensionen var minst lika bra som de alltid brukar vara (på NHW eller andra ställen som gör ganska grundliga recensioner). Men varför finns det inga standardiserade tester på chassin, som det gör på grafikkort eller processorer? Alla som köper ett chassi är väl intresserade av hur bra luftflödet är, hur mycket kylning man kan få för pengarna och till vilket ljudpris detta uppnås? Vad trevligt det vore om det fanns lite standardtester (kanske ett där man bara… Läs hela »

Gambit_2K
Medlem
Gambit_2K

Hur är detta en recension?

drizzit
Medlem
drizzit

540an ser intressant ut måste jag säga. Gillar ”kub” modeller då de oftast iaf medför gott om plats för mekande samt bra luftflöde.

Ser fram emot en eventuell framtida recension 🙂

Carl Lindmark
Medlem
Carl Lindmark

[quote name=”Carl Holmberg”][quote name=”Carrrl”]Är det bara jag som saknar jämförelser med andra chassin i sådana här recensioner? Inget ont om NHW – absolut inte – recensionen var minst lika bra som de alltid brukar vara (på NHW eller andra ställen som gör ganska grundliga recensioner). Men varför finns det inga standardiserade tester på chassin, som det gör på grafikkort eller processorer? Alla som köper ett chassi är väl intresserade av hur bra luftflödet är, hur mycket kylning man kan få för pengarna och till vilket ljudpris detta uppnås? Vad trevligt det vore om det fanns lite standardtester (kanske ett där… Läs hela »