I och med CD Projekt REDs (CDPR) senaste rapport till investerare har utvecklaren trots ett rekordår 2020 gått miste om cirka 50 miljoner dollar på grund av returnerade kopior av speltiteln Cyberpunk 2077.

Sagan om Cyberpunk 2077 började med stor hype och en lång väntan som till slut anlände vid kontrovers. Spelet som många hade väntat på i omkring åtta år möttes av minst sagt blandad kritik när det lanserades. Spelet var för många fyllt av buggar och problem som gjorde det så gott som helt ospelbart.

Detta tvivelaktiga skick som spelet levererades i när det väl blev dags för lansering ledde till många kommentarer online om kunder som returnerat sin kopia av spelet. CDPR startade även ett program kallat ”Help Me Refund” som varade från spelets lansering fram till strax innan julen 2020. Hittills har vi dock inte haft några siffror på hur många som lämnade tillbaka sina spelkopior eller vad för påverkan detta hade på utvecklaren.

Under sin senaste rapport till investerare har dock CDPR avslöjat några av dessa siffror. Trots att vi inte vet hur många som lämnat tillbaka Cyberpunk 2077 resulterade det kortlivade Help Me Refund-programmet i att cirka 30 000 kopior av spelet returnerades. Bara programmet i sig ska ha kostat utvecklaren 2,23 miljoner dollar. Däremot grävde hemsidan Ars Technica vidare i CDPR:s rapport och upptäckte att återlämnade Cyberpunk-kopior har kostat utvecklaren närmare 51,2 miljoner dollar.

Det framgår inte hur många av alla återlämnade kopior är digitala eller fysiska kopior av spelet. Klart står dock att det är en rejäl summa pengar som CDPR gått miste om. Å andra sidan går samma rapport över hur år 2020 var ett rekordår för utvecklaren som med hjälp av Cyberpunk 2077 drog in över 300 miljoner dollar i slutändan.

Krönika: Vår överdrivna hype leder till besvikelse

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid