Kylartillverkaren Deepcool tar fasta på koppars överlägsna värmeledningsförmåga och visar upp en riktig tungviktare till processorkylare. Deepcool Fiend Shark XT tillverka i solid koppar och har med sex värmeledningsrör – givetvis i koppar – en vikt på hela 1 837 gram, ungefär det dubbla mot traditionella högprestandakylare.

Deepcool Fiend Shark XT använder sig av en vertikel flänsdesign med måtten 157 x 156 x 131 mm där en ensam 140mm fläkt blåser luft ner genom kylflänsen ner mot moderkortet och kringliggande komponenter. Fläkten arbetar mellan 700 till 1 200 RPM och har en ljudnivå på motsvarande 18,2 till 24,9 dBA.

Deepcool avslöjar inga regelrätta prestandasiffror men lovar att kylaren ska prestera i paritet med de bästa konkurrenterna på marknaden. Något vi närmast tar som givet med tanke på den kostnad 1,8 kilo koppar lär anbringa. Deepcool har ännu inte avslöjat något pris ännu men kylaren ska stödja alla nuvarande processorplattformar från Intel (LGA1366/1155/1156/775) och AMD (AM3/AM2/AM2+).

deepcool1

deepcool

Källa: TCM

10
Leave a Reply

Please Login to comment
10 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
thisMean MachineAnton KarmehedphudenPoontus Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Marcus Heinemo
Medlem

Tyvärr lär den bli svindyr, 1,8 kg koppar och komplex design.

Birks
Medlem
Birks

”bara” koppar för ca 70kr men visst mer än konkurrenterna har.

Per SJöberg
Medlem
Per SJöberg

håller med dig calathea. pris/prestanda finns det säkert bättre alternativ som väger ner mot hälften av de här bjässen. Handlar väl om marketing avdelningen som ligger på och kräver att ingenjörerna skapar något unikt (på gott och ont) istället för något som är enkelt och billigt att producera fast med bra pris/prestanda index.

rmd
Medlem

instämmer med alla föregående, det blir inget vidare dethär.

att dessutom försöka montera nästan 2kg klump blir inte heller någon lättvikts-match för att slänga in lite krass humor i det hela. än mindre för dom stackars gamer-kids som ska på lan med 2kg extra packning som hoppar runt och potentiellt bryter sönder moderkortet och ryggen på kidsen..

billigt lätt, smidigt och simpelt är det vinnande receptet!

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Sist någon pajade en CPU med hjälp av en kylare måste ju varit på Socket A-tiden, ändå. Dagens moderkort har ju inga som helst problem med rejält tunga kylare, jag blev nästan sugen på att montera kylaren på ett moderkort av valfri kvalisort (S1366/AM3 helst, med tanke på hur hålbilden är) och skaka järnet för att se om det händer något. Jag tror faktiskt det inte kommer hända något.

Poontus
Medlem
Poontus

satan vilken klump.

det vore kul att se ett test på hur mycket moderkorten pallar med, man kan ha en kylare monterad, fäster ett rep eller motsvarande mellan kylare och en våg, sen drar man mer och mer tills moderkortet går sönder så att man ser hur många kilo ett moderkort klarar.

Per SJöberg
Medlem
Per SJöberg

[quote]det vore kul att se ett test på hur mycket moderkorten pallar med, man kan ha en kylare monterad, fäster ett rep eller motsvarande mellan kylare och en våg, sen drar man mer och mer tills moderkortet går sönder så att man ser hur många kilo ett moderkort klarar.[/quote]

Ursäkta min torra ingenjörshumor men det Poontus talar om är ett riktigt [b]stress-test [/b](stress=hållfasthetslärans engelska uttryck för spänning i ett material. )

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

[quote name=”Anton Karmehed”]Jag skulle vilja se en montering ala Intels push-pins med den här kylaren. Det hade varit ett skådespel utan dess like..Men i övrigt får jag nog hålla med Mean Machine, de monteringar som finns idag är riktigt stabila, tar man ett stadigt grepp om moderkortskanterna och skakar så brister väl PCBn till slut men rent olycksmässigt är det nog ingen större risk.[/quote]Jag skulle vilja se dig skaka sönder ett moderkort. 😀 Jag har kastat EU-pallar på moderkort utan att PCB:n tagit stryk till den nivån att de ”brister”. Innan du ens är i närheten av att få en… Läs hela »

this
Medlem
this

Ja de tål nog mer än vad man tror, är nog mest känslan