Svensk domstol har nu slagit fast att Tele2 måste lämna ut uppgifter om misstänkta fildelare eller betala ett saftigt vite.

Patent- och marknadsdomstolen har nu slagit fast att Tele2 ska lämna ut kunders uppgifter och adresser till brittiska Copyright Management Services. Den brittiska firman har fått  iuppdraget av två amerikanska filmbolag att leta rätt på svenska fildelare .

Tidigare har vi skrivit om denna nya offensiv mot svenska fildelare. Det nya korståget ska använda sig av samma taktik som Spridningskollen skulle ha gjort innan det initiativet gick i graven. Alltså ska man skicka ut kravbrev till misstänkta svenska fildelare där man kräver en inbetalning annars riskerar privatpersonen att tas inför rätta.

Hittills söker man bara fildelare av en specifik film

Bakom den nya offensiven står då brittiska Copyright Management Services och den danska advokatfirma Njord Lawfirm. Trots att man lämnat in krav till flertalet internetleverantörer så rör den dom som nu fallit endast Tele2 och det är endast en film vars fildelare som man ska få uppgifter om.

Filmen i fråga är 2016 års ”Cell” med Samuel L. Jackson och John Cusack i huvudrollerna.

Detta är dock inte en del av Njords ”stora offensiv”, fallet med Tele2 och filmen Cell är ett ärende som hanterats av domstolen parallellt med den ansökan som Njord Lawfirm tidigare lämnat in där man vill att flertalet internetleverantörer ska lämna ut uppgifter om misstänkta fildelare.

Skulle Tele2 välja att inte lämna ut några uppgifter till Copyright Management Services så riskerar man att krävas på ett vite på 200 000 kronor. Domen går att överklaga, men det finns vid skrivande stund inga uppgifter om ifall det är något som Tele2 planerar att göra.

Domen föll den 8 mars och man har då fram till den 8 april på sig att lämna ut dessa uppgifter eller betala vitet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Arne Berg

Undrar om jag kan få alla uppgifter om trump från amerikanska internetleverantörer för att värna om mänskliga rättigheter eller folkrätt eller liknande? Eller är det bara stora företag som har den rätten? Om det vore möjligt så vore det vidrigt även det. Bara ironi & hur sjukt detta är i ett så kallat demokratiskt samhälle.