Dagarna för EA:s digitala spelplattform Origin har varit räknade i strax över två år och nu har plattformen börjat ersättas.

Electronic Arts (EA) spelplattform Origin har mottagit en hel del kritik genom åren. Origin är inte direkt den smidigaste eller mest lättviktiga plattformen som finns och har ofta fått kritik för buggar och en generellt undermålig användarupplevelse. I september månad 2020 bekräftade EA däremot att man planerar att pensionera Origin och ersätta denna med en helt ny plattform.

Nu har företaget börjat rulla ut vad man nu kallar för EA App. Ersättaren till företagets nuvarande plattform som företaget hävdar ska vara mycket smidigare och lättanvänd. Blogginlägget som snabbt går igenom den nya appen nämner att bland de nya funktionerna finns möjligheten att skapa ”Den ultimata vänlistan”. Detta genom att koppla ditt EA-konto till andra plattformar som Steam, Xbox och Playstation.

Den nya plattformen kommer att rulla ut snart. Origin-användare ska inom kort få en inbjudan att byta över till den nya plattformen. Flytten tar med sig allt ägt innehåll, spel som redan är installerade sedan tidigare ska finnas redo att spela direkt genom den nya plattformen. Även molnbaserade sparfiler ska inte helt förvånansvärt följa med till den nya plattformen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid