Facebook är tillsammans med Twitter den tjänst som mer eller mindre personifierar den nya vågen av sociala medier. Tjänsten som startades under 2004 av studenten Mark Zuckerberg har nu nått en magisk gräns med över 500 miljoner användare.

Hur en Internettjänst kan användas av 8% av jordens befolkning är svårt att greppa men när man samtidigt börjar fundera på hur ens omgivning ter sig till Facebook blir det ganska uppenbart att tjänsten öppnar ny kommunikationsvägar i alla sociala klasser, oavsett ålder och intresse.

Facebook har givetvis även problem där man ofta talar om bristande säkerhet och inte minst tvivelaktig hantering av personliga uppgifter. Men sajten fortsätter att växa med hundratusentals besökare varje dag och enligt grundaren Mark Zuckeberg är det i stort sett garanterat att Facebook når över drömgränsen 1 miljard användare.

fbnh

Fram tills dess vill Zuckerberg att Facebooks 500 miljoner användare delar med sig av sina Facebook-historier, något man gjort möjligt genom en ny applikation kallad just Facebook Stories.

Our mission at Facebook is to help make the world more open and connected. Stories like these are examples of that mission and are both humbling and inspiring. I could have never imagined all of the ways people would use Facebook when we were getting started 6 years ago.

Facebook fortsätter att växa i närmast skrämmande fart och det de flesta nu frågar sig är när bubblan ska spricka, vilket den faktiskt gjort för mer eller mindre alla stora sociala medier hittills. Men kanske är FB undantaget som bekräftar regeln.

Gå med i NordicHardwares nya facebook-site

Subscribe
Notifiera vid
4 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Dr.Blue
Dr.Blue
13 Årtal sedan

Tyvärr är det många som missbrukar Facebook och spammar helt orelevanta inlägg på väggen. Det är lätt att urskilja vem som har narcissistiska drag genom Facebook.

(Gick med i NH gruppen ^^)

Henrik Berntsson
Admin
13 Årtal sedan

trevligt 🙂 vi har inte kommit så långt med den ännu men vi börjar få igång det lite granna 🙂

Laglorden
Laglorden
13 Årtal sedan

Väntar nåt år eller två. Det lär gå samma öde som Lunarstorm eller så tillmötes. Känns som man ”gjort” det där för 5-8 år sen… och nu är det dags för ”svansen” upptäcka att så jädra roligt är det inte, i längden.

rmd
rmd
13 Årtal sedan

ingen som funderat på att avsluta sitt konto istället för att gåmed i massa ”hej jag vill synas”-nätverk?

kanske du/ni/vi borde spara på informationen om våra privatliv istället för att sålla med den?