Small preview image

Enermax Galaxy 1000 är något så mäktigt som ett nätaggregat med en maximal uteffekt på hela 1000W. De flesta datorer klarar sig gott med ett 350W-450W nätaggregat och ofta mindre än så. Men vill man ha det allra värsta i sin dator krävs det såklart även en hel del ström. Att någon PC kommer kräva ett 1000W nätaggregat inom den snaraste framtiden är dock något vi är väldigt tveksamma till. Men för dem som vill vara på den säkra sidan kommer det snart gå att slänga in ett 1kW nätaggregat i sin dator. Enermax har nämligen lanserat sitt 1000W-flaggskepp i Galaxy-serien under ett event i Taiwan. Vi rapporterade om Enermax 1000W nätaggregat redan i augusti 2005 och anledningen till att aggregatet inte lanserats ännu är en hel del finjusteringar i dess design.



”While all other manufacturers have released since only ordinary 1000W class PSU’s with normal 4 rail technology, ENERMAX decided to design a PSU, which would be able to power 2007 & 2008 server systems to give customers the utmost benefit possible.”


Enermax designade sin Galaxy-serie med 5 st 12V kanaler vilket lyder under Intels kommande EPS12V designguide för nätaggregat. Denna guide kommer kräva att nätaggregat ska vara utrustade med 5st 12V kanaler om de ska ha möjlighet att driva system med fyra processorer av Quad-core modell (16 kärnor sammanlagt) och även Quad-GPU system vilket Enermax kallar ett Tripel Quad-system. Med andra ord är Enermax Galaxy 1000W ordentligt framtidssäkert och ett lanseringsevent i Taiwan visade man upp sitt nya nätaggregat drivandes inte mindre än 4 olika PC-system helt på egen hand. Galaxy-serien kommer innehålla ett 850W och ett 1000W nätaggregat som båda har dubbla fläktar för att klara kylningen, en 13.5cm och en 8cm fläkt. Nätaggregaten ska finnas på marknaden under juli månad men till vilket pris är ännu oklart.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid