Vi kan idag bjuda på en förhandstitt på Gigabytes kommande bräda inriktad mot entusiaster och gamers. G1.Assassin 2 kommer stödjas av Intel Sandy Bridge-E som precis börjat stödjas på prisjakt. Förutom ett utsmyckat moderkort med dödskalle, kommer den med Killer 2100 NIC och inbyggt ljudkort från Creative.

Idag vart Sandy Bridge-E Core i7-3930K och Core i7-3960X listade på prisjakt, och allt mer information om den nya plattformen och sockeln börjar sippra ut. Gigabyte har delat med sig av lite bilder på deras kommande Gigabyte G1.Assassin 2 som kommer utrustad med styrkretsen X79 ”Patsburg” och socket LGA2011.

Assassin2_1 Assassin2_2

Gigabyte G1.Assassin 2 kommer med samma skjutglada kylflänsar som tidigare för VRM-sektionen, medan styrkretsen har fått något helt nytt. Kylning har designats för att se ut som en pistol och kommer med en orange/guld-lackerad dödskalle. I våra ögon inte så snyggt, men vi kan tänka oss att andra har en annan syn på saken. Vi ser också att moderkortet kommer med bara fyra DIMM-platser, och inte åtta som alla andra moderkort i det högre segmentet väntas bli skeppade med.

Assassin2_4Moderkortet kommer utrustat med det välkända Bigfoot Networks Killer E2100 Gamin NIC för nätverket som får 128 MB dedikerat RAM-minne. Det är baserat på nätverkskortet Killer 2100, som ska bjuda på stabilare uppkoppling med lägre fördröjningar något som vara viktigt vid spel. Med tanke på att vi redan för tre år sedan kunde känna – och se mätbara förbättringar – med Bigfoot Networks Killer NIC nätverkskort vid spelande känns det som en extrafunktion med ett reellt mervärde.

Assassin2_3

Assassin2_5Sist ut har vi även vad som ser ut att vara ett inbyggt ljudkort bestående av Creative Sound Blaster X-Fi med 128 MB dedikerat minne. Man har även gått steget längre och gett ljudkretsen dedikerade kondensatorer för bättre ljudkvalité. Det är säkert ingen lösning som kan mäta sig med de dyrare ljudkorten därute, men borde förhoppningsvis vara bättre än de sedvanliga Realtek-kretsarna större delen av moderkorten skeppas med idag.

Förutom de påkostade detaljerna och komponenterna så kommer moderkortet ha ett svart/grönt färgschema vilket är ganska tydligt på bilderna. Gigabyte säger även att det ska komma med UEFI, vilket i sig får ses som en stor nyhet då de varit en av de tillverkare som helt klart tagit längst tid på sig att implementera detta. Moderkortet väntas lanseras ihop med Intel Sandy Bridge-E och Core i7-3000-serien. Vi har i dagsläget inga prisuppgifter på moderkortet, men det väntas bli en av de dyrare på marknaden.

Relaterade nyheter:

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Andreas G-Tjalve-Anton Karmehedflopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem
flopper

1. onödig.
2. killer nic duh..
3. xfi ljud duh..
4. intels uppgradering duh…

desktop användare som en annan är, verkar det som ivy bridge med moderkort för det lär räcka och bli överskådlig framtid.

Tittat på ett nytt moderkort för G3 1155, ca 1400kr, vilket med ett asus essence ljudkort samt relatek nic ger mig allt jag vill ha och mer.

Nu kan jag förstå de som vill ha det lilla extra, men pris/prestanda lär börja luta åt fel håll här.

Anton Karmehed
Admin

Jag har fortfarande lite svårt att se hur gaming passar in på denna marknad, även om funktionerna givetvis är trevlia även för vanliga entusiastanvändare.
Alla som tänker outside the box får en stjärna i kanten av mig, men en pistol på sydbryggan? Njaa… 😀

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Jag gillar ideen med Kille-Nic inbyggt faktiskt. hade dock kunnat skippa creative ljudkretsen.

Annars tycker jag ASUS nya brädor är trevliga där de har Intel NIC på. De är trevligare än Realtek och Broadcom.

Andreas G
Medlem

Jake och jag spenderade många timmar med att bevisa just detta, men sen att vinsten var snudd på minimal i vissa spel, och mer markant i andra, gjorde väl det hela aning luddigt och svårbedömt.