Gamdias Ourea Laser

Markanden för gamingmöss har fullt av instegsmodeller och så även tillverkaren Gamdias. I det här testet har vi tagit en närmare titt på deras ambiedextriösa instegsmodell Ourea.

gamdias_ourea_1

Gamdias Ourea Laser
Anslutning USB-kabel, 2 m
Antal knappar 6
Sensor Pixart PAW3606DL – Laser
DPI/CPI Upp till 3600 DPI
Polling rate 125 – 1000 Hz
Rekommenderad handstorlek M/L
Dimensioner 129 x 66 x40 mm
Vikt 115 g + 4 x 5 g valfria vikter
Drivrutiner/ programvara Hera
Cirkapris 399 SEK

Form och design

Gamdias Ourea är en helt symmetrisk mus, det vill säga ambidextriös och passar således både vänster- samt högerhänta användare lika bra. Likt de flesta andra möss från Gamdias så har Ourea en upphöjd rygg för att ge ett bättre stöd för handflatan och just Ourea har en ganska flack lutning ner mot fronten.

Storleksmässigt så passar Ourea användare med handstorlek medium till large och lämpar sig bäst för klo- eller fingergreppande spelare. Materialet som Gamdias använt är plast med en halvblank finnish och Ourea ger ett ganska plastigt intryck.

gamdias_ourea_2

Musen har totalt sex klickbara knappar med scrollhjulet inkluderat varav två knappar är placerade på sidorna, det vill säga att det finns en extraknapp att tillgå på vardera sida. Värt att notera är att dessa sidoknappar är långa, smala och ganska vassa i sin utformning.

På ovansidan av Ourea så hittar vi förstås musknapp 1 och 2, ett gummerat och belyst scrollhjul (16,8 miljoner färger), belyst Gamdias logotyp samt en DPI-knapp för att byta mellan olika DPI-nivåer.

Kikar vi under musen så ser vi att Ourea har två långa och smala glidytor, en laser sensor placerad i centrum samt en lucka för att justera vikten. Längst fram så ser vi att USB-kabeln ansluter till musens centrum och är flätad för bättre hållbarhet. Det bör även nämnas att kabeln är väldigt styv.

gamdias_ourea_6

Prestanda och användande

Det första vi lägger märke till när vi använder Ourea är att musknapp 1 och 2 är aningen trögare i sitt motstånd jämfört med andra möss på marknaden, hur trögt motstånd man föredrar är givetvis personligt men det är helt klart värt att nämna. Sidorknapparna är spetsigt designade och är vassa i fronten vilken inte känns särskilt ergonomiskt. På den positiva sidan så kan vi dock säga att Gamdias har bestyckat Ourea med ett bra scrollhjul med tydliga steg och utan glapp.

DPI-knappen skiftar mellan de olika förinställda DPI-nivårna men då Erebos bara har en DPI-knapp och saknar indikator för vald DPI så rekommenderar vi att du ställer in din favorit DPI på varannat steg för att undvika att du eventuellt missar den DPI-nivån du söker och måste klicka dig igenom alla 5 stegen.

gamdias_ourea_5

Vid våra speltester så upplever vi ingen märkbar acceleration, vare sig negativ eller positiv, men laserkänslan är precis som på Erebos påtaglig. Sensorn läser av bra på alla musmattor vi testat med men vi avråder från att använda den på glasytor.

Vid prestandatestet så håller Gamdias vad de lovar och pollingrate samt DPI-nivåer stämmer överens med vad vi angivit i programvaran.

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
lajmyTripptrapptrull Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

Hej. När ni recenserar möss önskar jag att ni alltid lägger upp en bild på musen i profil. Den bilden ger värdefull info om designen tycker jag.