Snabba DDR4-minnen är hetare än någonsin med lanseringen av AMD Ryzen. Välkända G.Skill tar tillfället i akt och lanserar Trident Z-moduler i 4 333 MHz.

Vi konstaterade nyligen att både AMD och Intels processorer kan gynnas rejält av högre DDR4-minnesfrekvenser. Prestandan ökar i allt från spel till filkomprimering och intresset för DDR4-moduler med höga frekvenser är större än på länge. G.Skill är i vanlig ordning redo med snabba minnesmoduler och har nu nått frekvenser på 4 333 megahertz (MHz) för deras kommande RAM-minnen ur Trident Z-serien. Minnena kommer att komma i paket med två RAM-moduler på 8 gigabyte (GB) stycket.

Minnena kommer med en CAS latens (CL) på 19-19-19-39 vid 1.40 volt. G.Skill har även stresstestat minnena vid högre frekvenser och lyckats få imponerande resultat.

Trident Z pressas till 4 500 MHz

G.Skill har lyckats pressa minnena till en frekvens på 4 500 MHz med dubbla DDR4-minneskanaler. Detta gjordes tillsammans med ett Asus ROG Maximus IX Apex moderkort och en Intel Core i5-7600K processor. Med överklockningen så levererade minnena en bandbredd på 55 GB/s läshastighet, 65 GB/s skrivhastighet samt en kopieringshastighet på 52 GB/s i dual channel läge.

G.Skill var även sjyssta nog att publicera skärmdumpar för att styrka sitt yttrande kring minnenas frekvenser:

G.Skill nämner tyvärr ingenting om hur deras nya Trident-Z-moduler presterar i ett AM4-baserat system. Vi kan med största sannolikhet räkna med att du i dagsläget inte kommer att nå riktigt lika höga frekvenser som minnena levererar på Intels mer mogna Kaby Lake-plattform. Det sista abret för både AMD och Intel-användare är att G.Skill inte ännu känner sig redo för massproduktion av sina nya rekordsnabba minnesmoduler. Vilket som tur var innebär att vi inte behöver tappa hakan för den garanterat svettiga prislapp som minnesmodulerna kommer att bära.

Test: AMD Ryzen 5 1500X & Ryzen 5 1600X – Intels dominans är över

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid