Galax förbereder sig för att lansera två nya produkter som riktar sig till den extrema överklockaren – Power Board och en DDR4-kylare skapt för flytande kväve.

Tillverkaren Galax som ofta siktar på att bräcka världsrekord med sina Hall of Fame-produkter har nu bekräftat att man snart ska lansera två nya produkter som riktar sig till extrema överklockare.

Galax HOF Power Board

Dessa produkter kommer i formen av HOF Power Board som är en sorts instickskort för den som vill ge sitt grafikkort en Redbull-injektion rakt i kroppspulsådern och låter användare mata mer ström till grafikkortet för att öka överklockningspotentialen. Förutsatt att användare har adekvat kylning samt möjligheten från tillverkaren att öka strömmatningen till sitt grafikkort.

Egenskaperna hos HOF Power Board listas som följande:

  • Supports up to 2GHz switching frequency with IR3595A PWM chip
  • Integrated DrMOS providing 60A current, 16-power phase providing input current up to 960A
  • Panasonic SP-CAP aluminium polymer 470uf volume offering stable current even under load
  • GPU voltage adjustable range of 0.9-1.6V
  • 8-Pin x 3 external power supply can provide up to 450W auxiliary power
  • Variety of voltage monitoring points for accurate overclocking with real-time voltage monitoring

Galax

HOF Memory Cooler LN2

För den som känner att dagens DDR4-frekvenser inte räcker till och vill lägga i en, eller flera extra växlar så kommer Galax även att lansera en ny kylare designad för att tillåta kylning av RAM-moduler med hjälp av flytande kväve.

Kylaren ska vara gjord av 99,5 procent ren koppar och har en spegelblank nickelfinish på utsidan. Kylaren monteras över över minnesplatserna efter att de anpassade kylflänsarna har monterats på minnesmodulerna. Sedan agerar kylaren som en behållare för det flytande kväve som används för att kyla modulerna. Enligt Galax är HOF Memory Cooler LN2 byggd för extrem överklockning och kan hantera temperaturer från -268°C till +1083°C.

HOF Extreme OC Lab Edition DDR4

Som grädde på moset lanseras även HOF Extreme OC Lab Edition DDR4 minnen. Dessa kommer i en uppsättning om två stycken moduler på 8 gigabyte (GB) styck och har en standardfrekvens på 4 133 megahertz (MHz). Även här marknadsför man produkt som ”gjord för extrem överklockning”.

Produkterna finns nu tillgängliga via Galax webshop, HOF Power Board har ett riktpris på 88 dollar, Memory Cooler LN2 kostar dig 160 dollar och minnesmodulerna som inte finns tillgängliga riktigt ännu men som går att förboka går på saftiga 368 dollar. Galax erbjuder dock 20 procent rabatterat pris för den som köpt ett GTX 1080 Ti Lab Edition grafikkort. Galax tillgänglighet i Sverige är fortfarande väldigt begränsad.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid