HBO som för närvarande jobbar hårt på att få fart på sin onlinebaserade tv-tjänst i Norden har i dagarna dragit igång den efterlängtade tredje säsongen av Game of Thrones. Andra säsongen räknas som fjolårets mest piratkopierade  tv-serie, något HBO:s programchef tar som en komplimang.

Totalt räknas säsongsfinalen av Game of Thrones säsong 2 laddats ner 4,3 miljoner gånger världen över. Vilket kan jämföras med totalt 10 miljoner tittare per avsnitt i HBO:s egna kanaler. Detta befäste Game of Thrones som fjolårets mest piratkopierade tv-serie. Men istället för att rasa över de tittare som hämtar hem serien på eget håll har programchefen på HBO, Michael Lombardo, valt en mer ödmjuk väg. Lombardo menar att det stora intresset för serien snarare är att se som en komplimang.

“I probably shouldn’t be saying this, but it is compliment of sorts,”[…]“The demand is there. And it certainly didn’t negatively impact the DVD sales. [Piracy is] something that comes along with having a wildly successful show on a subscription network.” säger Michael Lombardo.

Trots sin popularitet på nerladdningssajter världen över är Game of Thrones den mest lönsamma tv-serien i HBO:s utbud för närvarande. Även om tv-leverantören garanterat vill få fler att se på serien direkt i bolagets egen kanal, vilket inte minst är tydligt med satsningen på deras onlinetjänst, är man mer orolig för att tittarna ska berövas på den höga produktionskvalitet som serien spelas in med.

Samtidigt som Lombardo även påpekar att HBO är emot piratkopiering menar han att man inte skickat ut ”Game of Thrones-polisen” för att specifikt jaga piratkopierare involverade i spridningen av tv-bolagets rekordserie.

Kan HBO få rätt med sin onlinebaserade streamingtjänst som ganska nyligen sjösattes i Norden kan bolaget troligtvis räkna med att den olagliga spridningen av serien minskar. Men tills dess får man alltså hålla god min och se nerladdningsrekorden som ett positivt tecken på seriens framgångar.

Källa: Entertainment Weekly


6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Anton KarmehedTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Json_81

Ironiskt nog är det bättre kvalitet på kopiorna än deras streamingtjänst 🙂

Tempel
Medlem
Tempel

Man får hoppas att dom är smarta nog att förstå varför folk laddar istället för att köra deras streamingtjänst. Är det sämre kvalite bild och ljudmässigt och dom vill ha betalt då fortsätter piratandet, är det lika bra kvalitet som på deras vanliga sändningar då kan man få folk att betala för sig.

Medlem
Clarence Hogland

”Men istället för att rasa över de tittare” – så inför dom de mest idiotiska drm skydd som finns och vägrar följa med i tekniken och är allmänt bara dåliga.

3 månader, appar som vägra fungera på rotade Android enheter, vägra sända HD över nätet(tror detta går nu, men det är Youtubes fusk hd), var för dumma för att inse att MKII/III enheterna var rotade, Widewine som öppnar upp ens webbläsare och tuggar i sig onödigt med resurser.

Ja inte en chans att man ens tittar på deras betaltjänst innan vissa funktioner är fixade.

Medlem
Redfaction

[quote name=”Anton Karmehed”]Jo jag har också en känsla av att man har lite att jobba med kvalitetsmässigt. Är det någon som vet ifall de sänder med flerkanalsljud i deras streamingtjänst?[/quote]
De sänder endast 5.1 till Samsungs smart enheter än så länge, tror de har nåt avtal om att de ska vara bäst att se HBO på deras dåliga tv apparater istället för på en rejäl HTPC. Men hoppas det blir ändring av det snarast.