Den som sitter och inväntar den officiella lanseringen av Gears of War 5 behöver inte vänta mycket längre och nu har speltiteln systemkrav spikats.

Det börjar dra ihop sig till lanseringen av Gears of War 5, även kallat ”Gears 5”. Detta blir den sjätte installationen i spelserien som först lanserades år 2006. Nu har spelets utvecklare The Coalition spikat speltitelns officiella systemkrav.

Spelets systemkrav för PC-versionen lyder som följande:

 MinimumRekommenderatIdealt
OperativsystemWindows 10Windows 10Windows 10
ProcessofrAMD FX 6000-serien
Intel Skylake i3
AMD Ryzen 3
Intel Skylake i5
AMD Ryzen 7
Intel Skylake i7
GrafikkortRadeon R9 280/ RX 560
Geforce GTX 760/ 1050
Radeon RX 570/ RX 5700
Geforce GTX 970/ 1660 Ti
Radeon VII
Geforce RTX 2080
Videominne2 GB4 GB 8 GB
Internminne8 GB8 GB16 GB
Lagringsutrymme80 GB80 GBSSD med minst 100 GB ledigt utrymme

Det är inte direkt världens mest specifika systemkrav med processorserier från specifika generationer från både AMD och Intel istället för några specifika processormodeller.

Däremot är kraven på andra komponenter som grafikkort mer utförliga. Här ser vi ett minimikrav på ett Radeon R9 280 eller RX 560 från AMD:s sida eller ett Geforce GTX 760 eller GTX 1050 från Nvidia. Detta sträcker sig sedan ända upp till ett AMD Radeon VII eller ett Nvidia Geforce RTX 2080.

Sett till de grafikinställningar som spelare ska kunna anpassa efter eget tycke ska det handla om över 35 olika inställningar. Dessa inkluderar saker som texturer, skuggor, detaljer, HDR och andra visuella effekter.

Annons

Spelet kommer även att ha stöd för 21:0 och 32:9 bildförhållanden redan vid lansering. Något som innebär att den med en ultrabred eller super-ultrabred bildskärm inte behöver oroa sig för att några avskärmade, svarta områden kommer att ockupera sidorna av skärmen.

Utöver ovannämnda hårdvarukrav och grafikinställningar ska speltiteln komma speciellt optimerad för AMD-hårdvara. Detta i form av stöd för Asynchronous Compute och en uppdatering till spelet som ska komma efter dess lanseras kommer att lägga till stöd för AMD:s FidelityFX

Gears 5 kommer att lanseras den 10 september på PC och Xbox One. PC-versionen kommer att finnas tillgänglig via både Windows Store och Valves spelplattform Steam. Spelet finns tillgängligt att ladda ned i förväg redan nu och den som införskaffat en version av spelet som kommer med tidig tillgång kan börja spela redan 5 september.

Annons

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid