Nvidia kommer inom en snar framtid släppa lös sitt nya grafikkortsflaggskepp Geforce GTX Titan. Nu dyker det upp nya uppgifter och prestandatester som pekar på en saftig prestandaökning från dagens grafikkretsar, med upp till 50 procent högre prestanda än i HD 7970 och GTX 680.

Tidigare i veckan dök det upp prestandauppgifter som pekade på att den nya GK110-grafikkretsen och Geforce GTX Titan skulle vara kraftfullt nog att slå även Geforce GTX 690 på fingrarna. Vi var minst sagt tveksamma till resultaten redan då som sedan dess bekräftats vara fabricerade.

Nu dyker det istället upp nya prestandauppgifter som låter betydligt mer trovärdiga och inte minst är fortsatt riktigt imponerande. Enligt två till synes oberoende källor ska prestandan i Nvidias nya värstingkort ligga på motsvarande 5 100 – 5 400 poäng i 3dmark 11 xtreme. Det skulle motsvara en prestandaökning på mellan 50 till 65 procent jämfört med Nvidias idag kraftfullaste singel-GPU-kort Geforce GTX 680. Det skulle också lägga kortet på en prestandanivå 10-25 procent under Geforce GTX 690 med sina dubbla GK104 grafikkretsar.

titanperformance

performance2

Även om givetvis dessa prestandasiffror också ska tas med en rejäl nypa salt låter de klart rimligare om Nvidia verkligen baserar sin nya GK110 GPU på samma krets som används i superdatorn Titan. Med 75 procent fler Cuda-kärnor och en rejält uppskruvad minnesbandbredd bör kortet inte ha några problem att slå både Geforce GTX 680 och Radeon HD 7970 GHz Edition rejält på fingrarna.

Geforce GTX 690 och de kort med dubbla Radeon HD 7970-kretsar som dykt upp på marknaden de senaste månaderna lär dock fortfarande vara utom räckhåll i spel med god multi-gpu-skalning.

Prislappen på Nvidia Geforce GTX Titan är fortfarande något oklar. Men baserat på dess teoretiska beräkningskapacitet och de nyligen läckta prestandasiffrorna känns en prislapp på mellan 7 000 till 8 000 kronor som en rimlig utgångspunkt. Förhoppningsvis vet vi mer om detta inom några veckor.

Källa: Flyingsuicide.net, Orb-hardware.com


5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
flopperAnton KarmehedViking1962 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem
flopper

stämmer det så en ny titan i stan….

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Prislappen är för hög för att göra mig intresserad för ett sånt kort

flopper
Medlem
flopper

singelkort med sådan prestanda, vattenkylt, lite överklockat, så lär det driva det mesta även med sådan prislapp så lär de inte ha många kvar i lager.