Moderkortstillverkaren Gigabyte kommer som bekant att göra en större satsning på Intels nya Z68-styrkrets. Även om tillverkaren tillbakavisat rykten om att man skulle slopa P67-styrkretsen helt hade man lätt kunnat lura oss om annat. Man har nu själva släppt namnen på inte mindre än 11 olika moderkort med Intels Z68-styrkrets.

Gigabyte har nyligen tillkännagivigt sitt Windows-verktyg Touch BIOS som låter användare ändra BIOS-inställningar på tillverkarens nya moderkort direkt från en applikation i Windows. På den officiella nerladdningssidan för applikationen kan man hitta en lista över kompatibla Intel Z68-moderkort och med 11 olika modeller visar Gigabyte att man menar allvar med sin satsning på den nya styrkretsen.

Av produktnamnen att döma har Gigabyte planer på att lansera två mindre Micro-ATX modeller samt nio fullstora ATX-moderkort. Som vi tidigare rapporterat om kommer Gigabyte inte att lansera alla sina Intel Z68-modekort med grafikkortsutgångar vilket betyder att bara vissa modeller kommer att stödja Intel Quick Sync och växling mellan olika grafikkretsar. 

gigaz683

Gigabyte-moderkort med Intel Z68 Formfaktor
GA-Z68X-UD7-B3 ATX
GA-Z68X-UD5-B3 ATX
GA-Z68X-UD4-B3 ATX
GA-Z68X-UD3P-B3 ATX
GA-Z68X-UD3R-B3 ATX
GA-Z68X-UD3-B3 ATX
GA-Z68A-D3-B3 ATX
GA-Z68X-UD3H-B3 ATX
GA-Z68A-D3H-B3 ATX
GA-Z68MX-UD2H-B3 Micr-ATX
GA-Z68MA-D2H-B3 Micr-ATX

Gigabyte sägs istället satsa hårt på Intels Smart Response Technology där man även med mindre SSD-enheter ska kunna rappa upp prestandan i sitt system. Gigabyte kommer att lansera sina första Intel Z68-moderkort den 11 maj men vilka priser de olika modellerna landar på är ännu oklart.

Relaterade artiklar:

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton KarmehedMerlinen Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Merlinen
Medlem
Merlinen

Vart är alla ITX kort 🙁