Google Glass är onekligen en häftig produkt som har potential att förändra vår vardag. Produktutvecklingen fortlöper hos Google och nu verkar det som att företaget riktat in sig på ljuddelen i sina interaktiva glasögon. Där benledningsteknik ska ge ljud utan störande hörlurar.

Benledning är ingen ny ljudteknik men kan också kännas extra passande i Google Glass. Genom att skicka vibrationer genom skallens ben kan man skapa ljud utan att behöva skicka in ljudvågor i örat. En teknik som även om den låter brutal skulle vara ett smidigt sätt för Google Glass att ge feedback genom ljud utan att användaren riskerar att isolera sig från ljud i omvärlden. Något som annars skulle kunna bli ett säkerhetsproblem där glasögonens integrerade skärm av vissa redan anses som en distraktion.

Google har nyligen skickat in en ansökan till FCC om att integrera benledningsteknik i sina glasögon och man definerar funktionen på följande vis.

“integral vibrating element that provides audio to the user via contact with the user’s head.”

Det finns ännu ingen information om när Google kommer att lansera sina interaktiva glasögon men Google Glass är ett pågående projekt hos sökmotorjätten och förutom att företagets vd Sergey Brin titt som tätt fångas på bild med glasögonen är det sällan de dyker upp för allmänn beskådan.

Annons

Källa: Business Insider


Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
n0paxarossCarl HolmbergTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Jag är mycket nyfiken på hur man löser problemet med fokus så nära ögat…

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”Tempel”]Jag är mycket nyfiken på hur man löser problemet med fokus så nära ögat…[/quote]

Med rätt teknik går det att imitera den infallande vinkeln på ljuset hos ett par vanliga glasögon, så att ögonen tror att ljusets källa är längre bort än vad det är, och därför kan fokusera. Om det är så Google har gjort har jag dock ingen aning om, men vet att liknande AR-tekniker gjort just det. Vad som blir intressant är i så fall hur man löser det för användare som redan behöver glasögon, och andra infallande vinklar på ljuset.

aross
Gäst
aross

[quote name=”Carl Holmberg”][quote name=”Tempel”]Jag är mycket nyfiken på hur man löser problemet med fokus så nära ögat…[/quote] Med rätt teknik går det att imitera den infallande vinkeln på ljuset hos ett par vanliga glasögon, så att ögonen tror att ljusets källa är längre bort än vad det är, och därför kan fokusera. Om det är så Google har gjort har jag dock ingen aning om, men vet att liknande AR-tekniker gjort just det. Vad som blir intressant är i så fall hur man löser det för användare som redan behöver glasögon, och andra infallande vinklar på ljuset.[/quote] Ett alternativ får… Läs hela »

n0pax
Medlem
n0pax

Jag lovar herr domare, på heder och samvete att det inte var mitt fel att jag körde in i trädgården.Jag var varken påverkad av några droger eller upprörd om du frågar. Jag hade mina mina glasögon på mig coh såg perfekt dock dök det upp 3 pacman gubbar emot mig, vilket medförde att jag var tvungen att väja. Då jag är helt emot att döda något avsiktligt valde jag istället att köra in i trädgården, vilket kan ses som att jag orsakade stor oreda på trädgården och på fordonet. Dock blir mitt försvar att genom mitt agerande så överlevde dessa… Läs hela »