Android har vuxit och fortsätter växa så det knakar, till den grad att Google nu utannonserat att det mobila operativsystemets har aktiverats på över en miljard enheter världen över. I samband med det tillkännagivnadet så skymtar man även nästa version, Kitkat.

På ett år har Googles Linuxbaserade operativsystem Android gått från redan då imponerande 500 miljoner aktiverade enheter till en miljard aktiverade enheter. Det är verkligen ingen dålig tillväxt, och medan siffrorna varierar i takt med produktlanseringar så uppskattas 75 procent av världens mobiltelefoner använda sig av Android.

Siffran på en miljard aktiveringar utannonserades i ett Twitterinlägg från Googles Andriod- och Chrome-ansvarige Sundar Pichai igår, då tillsammans med en bild på en ny Android-staty som rests utanför högkvarteret, den här gången i Kitkat-tappning.

 

Det rör sig om version 4.4 av det mobila operativsystemet som får just smeknamnet Kitkat. Ännu finns väldigt begränsad information om Kitkat, men Google har lagt upp en hemsida där man kan skriva upp sig för nyhetsbrev. Mer konkret information bör dyka upp under hösten, och hemsidan kan hittas här.


Relaterade nyheter

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid