Google har nu sjösatt verktyget för att låsa upp Bluetooth-funktionaliteten hos Stadias handkontroller. Något som låter användare fortsätta nyttja sin handkontroll trots att streamingtjänsten nu går i graven.

Nu är det möjligt för ägare av Googles dedikerade Stadia-handkontroll att låsa upp dess Bluetooth-funktionalitet. Något som innebär att handkontrollen kan leva vidare trots att Stadia som tjänst stängs ned. Efter att handkontrollen låsts upp kan den användas tillsammans med Android, iOS och PC-enheter istället för att den bara ska ligga och samla damm.

Processen att låsa upp handkontrollen är relativt enkel och webbaserad. Först och främst måste handkontrollen kopplas till en dator via en USB-C kabel. Handkontrollen måste även ha laddats upp så den har minst tio procent batteri. Efter detta är det inte svårare än att besöka Googles webbaserade verktyg och följa instruktionerna.

Värt att påpeka är att inte alla funktioner hos handkontrollen finns kvar efter att man stängt av Wifi och gått över till Bluetooth. Det är inte längre möjligt att använda Google Assistant-funktionen, knappen för att dela innehåll inaktiveras och handkontrollens inbyggda hörlursport blir även den inaktiverad.

Bytet från Wifi till Bluetooth är ett permanent sådant. Således bör användare se till att hoppa in och spela via Stadia en sista gång om så önskas. Handkontrollen blir alltså omöjlig att använda med streamingtjänsten efter bytet. Den som vill avnjuta Stadias sista timmar vid liv bör då vänta med att aktivera Bluetooth hos handkontrollen till dess att tjänsten stängts ner.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid